Fabrike povećavaju proizvodnju, prodavnice suvenira za ZOI prazne
Foto: Foto: Kineski radio internacinal

Maskota bing najtraženija

Fabrike povećavaju proizvodnju, prodavnice suvenira za ZOI prazne

Planeta -

Proizvođači proizvoda vezanih za maskotu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. brzo nastavljaju sa radom nakon Prolećnog praznika kako bi zadovoljili rastuću potražnju za popularnom pandom.

Organizatori ZOI u Pekingu su saopštili u utorak da će specijalna kineska novogodišnja verzija lutke Bing Dvendvena uskoro izaći na tržište i da će se prodaja licencirane robe nastaviti najmanje do kraja juna.

Kao odgovor na nedostatak ponude Bing Dven Dven proizvoda, organizatori su koordinirali sa proizvođačima i licenciranim fabrikama za proizvodnju igračaka da nastave sa radom.

Maskota, kina
foto: Foto: Kineski radio internacinal

Bing Dvendven, koji podseća na mladunca pande obučenog u ledeno odelo, postao je glavna atrakcija Zimskih olimpijskih igara.

Maskota je postala toliko popularna da su svi srodni proizvodi, uključujući Bing Dvendven minijature, lutke i privezke za ključeve, nestali iz licenciranih onlajn prodavca i fizičkih prodavnica u maloprodaji.

Džao Veidung, portparol Organizacionog komiteta Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, rekao je u nedelju da su organizatori preduzeli koordinisane napore da povećaju zalihe traženih proizvoda.

Jedan od proizvođača, Jinjiang Hengsheng u provinciji Fujian, naveo je u ponedeljak za Peking njuz da će kompanija nastaviti proizvodnju ranije nego što je planirano i da je kupila avionske karte za neke zaposlene kako bi se što pre vratili na posao.

Kurir.rs/Kineski radio internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track