HRVATICA NESTALA U IRSKOJ: Na mrežama tvrde da je instruktorka plesa nađena ali Garda nema potvrdu, aktivan apel za pomoć!
Foto: Facebook / Missing Persons Helpline Ireland

misterija

HRVATICA NESTALA U IRSKOJ: Na mrežama tvrde da je instruktorka plesa nađena ali Garda nema potvrdu, aktivan apel za pomoć!

Planeta -

Irska policija traži pomoć u potrazi za 33-godišnjom Hrvaticom Iris Hrvoj iz Drogede. Kako javlja irska.ie, ona je 8. februara nestala u ranim jutarnjim satima.

U opisu nestale stoji kako je visoka oko 167 cm, vitke građe, kratke plave kose i plavih očiju. Trenutno je nepoznato šta je Iris imala na sebi od garderobe kada je nestala iz kuće.

Pojedini mediji međutim prenose da je Iris pronađena, pozivajući se na Fejsbuk stranicu Hrvati u Irskoj.

"Potvrđeno je da je Iris pronađena. Nema potrebe za daljim nagađanjima. Dobro je i na sigurnom" navode bez detalja gde je i kako nađena.

Mešutim, zvanične potvrde da je Iris pronađena još nema. Irska Garda još nije izdala nikakvo saopštenje u vezi sa njenim pronalaskom, a na stranici za nestale osobe još stoji kao aktuelan poziv za pomoć u pronalaženju, navodi Osijek Express.

Prema navedenim informacijama, smatra se da bi mogla da se nalazi na području Harolds Krosa u Dublinu.

"Mole se svi koji imaju informaciju o tome gde se Iris nalazi da kontaktiraju stanicu u Drogedi na 041 987 4200 ili da se jave u bilo koju drugu policijsku stanicu Garde.

Na Fejsbuku su se pojavile neproverene informacije da je Iris pronađena. Međutim, ta informacija zasad nije potvrđena, a obaveštenje o njenom nestanku i dalje stoji na stranicama policije.

Ko je Iris Hrvoj?

Kako piše Osijekexpress, Iris Hrvoj je pre nego što se odselila u Irsku u Osijeku radila kao instruktorka pilatesa, joge, fitnessa... Bila je vrlo aktivna u Osijeku, poznata i omiljena među Osječankama koje su vežbale kod nje.

Kada je imala samo 21 godinu Iris je dobila meningitis, koji za posledicu može da ima paralizu celog donjeg dela tela, što je ovu zaljubljenicu u ples jako zabrinulo i zaustavilo u fizičkoj aktivnosti. Ipak, nije se dala i uz konstantne vežbe i mnogo upornosti ponovo se stala na noge, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvoj se pre odlaska iz Hrvatske bavila plesom, a u novembru 2017. pokrenula je posao, plesni studio.

"Presreća sam što sam konačno otvorila svoj plesni studio. To mi je oduvek bila želja i mogu reći da zaista živim svoje snove. Ja sam zaista krenula, kako bi se reklo, od nule. Partner i ja prodali smo sve što smo imali kako bih ja ovo pokrenula. Podrška za samozapošljavanje zaista mi je dobro došla i mnogo pomogla u samom početku. Radim, zapravo živim posao koji zaista volim, koji me ispunjava i verujem u uspeh", rekla je 2018. u intervjuu za 24 sata.

Nakon što je otišla u Dablin gubi joj se svaki trag. Fejsbuk stranice plesnog studija više nema, navodi Index.hr.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Facebook / Missing Persons Helpline Ireland

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track