NARKO BANDA KORISTILA KITOVE UBICE ZA ŠVERC DROGE IZ MAROKA: Misteriozno ponašanje orki koristili kao dimnu zavesu za svoj štek!
Foto: Profimedia / Flip Nicklin / Minden Pictures

provaljeni

NARKO BANDA KORISTILA KITOVE UBICE ZA ŠVERC DROGE IZ MAROKA: Misteriozno ponašanje orki koristili kao dimnu zavesu za svoj štek!

Planeta -

Španska policija razbila je narko-lanac za koji se sumnja da je simulirao nesreće na otvorenom moru, uključujući napad orki, kako bi se prokrijumčario hašiš iz Maroka.

Britanski Gardijan prenosi da je španska policija je u okviru istrage započete prošle godine uhapsila dve osobe i zaplenila 172 kilograma hašiša i preko 63.000 evra, prenosi RTS.

U saopštenju policije se navodi da grupa navodno ukrcavala drogu na jedrilice u Maroku, a u španskim vodama bi "lažirala kvar ili nesreću i tražila pomoć kako bi se plovilo odvuklo u luku".

U junu 2021. godine jahta koju je koristila narko-banda pristala je u južnoj luci Barbate nakon što je navodno pretrpela napad kitova ubica dok je prelazila Gibraltarski moreuz, dodaje se u saopštenju.

Prošle godine, španske vlasti su privremeno naredile vlasnicima manjih plovila da se klone dela južne obale zemlje nakon izveštaja o više od 50 susreta sa bučnim orkama, uključujući nekoliko u kojima su čamci morali da se odvuku na obalu.

Kad bi se dokopala španske obale, grupa bi prebacila hašiš u skladište u južnoj provinciji Kadiz, odakle bi se potom isporučivao širom zemlje.

Blizina Španije Maroku, velikom proizvođaču hašiša, učinila ju je najpogodnijom ulaznom tačkom za rasturanje te droge širom Evrope.

Kurir.rs / RTS, The Guardian Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track