ŠOJGU: Odnosi sa Britanijom su gotovo na nuli, uskoro će preći i ispod toga što nije poželjno!
Foto: Profimedia / Russian Defence Ministry / TASS

nakon susreta sa volesom

ŠOJGU: Odnosi sa Britanijom su gotovo na nuli, uskoro će preći i ispod toga što nije poželjno!

Planeta -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je danas da su odnosi između Londona i Moskve na najnižem nivou tokom susreta sa svojim britanskim kolegom Benom Volesom, u jeku rusko-zapadne krize oko Ukrajine.

"Nažalost nivo naše saradnje je gotovo na nuli i uskoro će preći ispod nule i otići u negativan prostor, što ne bi bilo poželjno", ocenio je Šojgu, prenose ruske novinske agencije.

On je pored toga pozvao Zapad da prestane da šalje oružje Ukrajini. Britanija je jedna od zemalja koja dostavlja oružje Ukrajini.

"Mi bismo takođe želeleli da predložimo da se doprinese smanjenju tenzija i prekine doturanje oružja Ukrajini, koje javno stiže sa svih strana", rekao je Šojgu.

Sergej Šojgu, Ben Voles
foto: Profimedia / Russian Defence Ministry / TASS

On je takođe rekao da je London poslao "specijalne snage " u Ukrajinu.

Rusija je rasporedila više od 100.000 vojnika na granice sa Ukrajinom, pored kojih sprovodi vojne vežbe izazivajući strah Zapada da se sprema vojna operacija protiv Ukrajine.

Moskva demantuje da ima bilo kakve agresivne namere prema Ukrajini ali uslovljava deeskalaciju sa nizom zahteva, među kojima uveravanja da Ukrajina nikad neće postati članica NATO. Zapad smatra te zahteve neprihvatljivim.

Sergej Šojgu, Ben Voles
foto: Profimedia / Russian Defence Ministry / TASS

Više krugova razgovora poslednjih dana nisu doveli do napretka u rešavanju krize koje Zapad opisuje kao jednu od najopasnijih od kraja Hladnog rata pre tri decenije.

Vašington i evropske zemlje najavile su slanje nekoliko hiljada vojnika u zemlje istočne Evrope kao podršku.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Russian Defence Ministry / TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track