PROMENILI PLOČU ILI SPUŠTANJE TENZIJA Ben Volas: London ne planira slanje 600 specijalaca u Ukrajinu! Informacije nisu tačne
Foto: Peter Nicholls / News Licensing / Profimedia

Udario iz Moskve po britanskim medijima

PROMENILI PLOČU ILI SPUŠTANJE TENZIJA Ben Volas: London ne planira slanje 600 specijalaca u Ukrajinu! Informacije nisu tačne

Planeta -

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je u petak da medijski izveštaji da će Ujedinjeno Kraljevstvo poslati 600 vojnika u Ukrajinu nisu tačni.

„O tvrdnjama da je Boris Džonson rekao da će 600 vojnika biti poslato u Ukrajinu, to zapravo dolazi iz priče u Dejli miroru koja je bila netačna“, rekao je on novinarima posle razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom. „To je predato odbrambenim izvorima.

„Ne bih verovao da je sve što čitate u medijima brutalno iskreno“, rekao je on u ambasadi Velike Britanije u Moskvi u komentarima koje prenosi Skaj njuz. „Nije bilo plana da se Ukrajincima pošalje 600 specijalaca ili bilo kakvih snaga tog obima.

Sekretar odbrane je rekao da je Velika Britanija poslala samo "mali tim da se obuči za odbrambeno oružje koje smo poslali".

Rekao je da je oružje poklonjeno Kijevu odbrambeno, ima kratak domet i da neće ugroziti drugu državu osim ako ta država ne izvrši invaziju. Volas je takođe rekao da je rekao Šojguu da London veruje da svaka zemlja treba da bude slobodna da bira odbrambene saveze.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track