ZAHAROVA Rusija zabrinuta zbog premeštanja osoblja OEBS-a u Ukrajini
Foto: Profimedia

raste zabrinutost

ZAHAROVA Rusija zabrinuta zbog premeštanja osoblja OEBS-a u Ukrajini

Planeta -

Rusija je "zabrinuta" zbog "premeštanja" osoblja iz posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

-Ovakve odluke ne mogu a da nas ozbiljno ne zabrinu, rekla je Zaharova navodeći da je OEBS obavestio svoje članove medju kojima i Rusiju o odluci nekih zemalja da premeste svoje državljane koji učestvuju u specijalnoj posmatračkoj misiji OEBS-a u Ukrajini "zbog pogoršanja bezbednosnih uslova, prenosi agencija Frans pres.

Ruska agencija RIA Novosti javila je danas da je predstavnik samoproglašene republike Lugansk na istoku Ukrajine Rodion Miroškin rekao da povlačenje predstavnika EU, SAD i Velike britanije iz Specijalne posmatračke misije OEBS-a nije povezano sa vojnom opasnošću, već da može biti priprema za "provokaciju velikih razmera u Donbasu od strane Kijeva i njegovih zapadnih 'rukovalaca'".

Ranije je CNN, pozivajući se na obaveštajne izvore, javio da američka administracija, zbog krize oko Ukrajine, namerava da povuče svoje posmatrače iz misije OEBS-a.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track