EU SPREMNA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI AKO NAPADNE UKRAJINU Francuski šef diplomatije: Ništa ne ukazuje da je Putin doneo tu odluku
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

pretnje i optimizam

EU SPREMNA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI AKO NAPADNE UKRAJINU Francuski šef diplomatije: Ništa ne ukazuje da je Putin doneo tu odluku

Planeta -

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan poručio je Vladimiru Putinu da je Evropa spremna da uvede sveobuhvatne sankcije ako Rusija napadne Ukrajinu.

On je upozorio da su "svi elementi" tu i ukazuju da Rusija priprema "veliku ofanzivu" na Ukrajinu nakon što je Moskva gomilala hiljade vojnika na svojim granicama.

"Da li postoje svi elementi za veliku ofanzivu ruskih snaga u Ukrajini? Da, postoje. Moguće je, moguće je brzo", rekao je Le Drijan za televiziju Frans 5 ali je dodao da ništa ne ukazuje na to da je Moskva još donela odluku.

EU – zajedno sa drugim zapadnim saveznicima – obećala je da će uvesti oštre sankcije Moskvi ako izvrši dalji upad u Ukrajinu.

Sjedinjene Države su upozorile da bi ruska invazija na Ukrajinu mogla uskoro da se dogodi i zajedno sa svojim saveznicima u Evropi zapretili su Putinu oštrim sankcijama koje će "osakatiti" privredu Rusije.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je u ponedeljak kraj nekih od masovnih vojnih vežbi Moskve u Rusiji i Belorusiji.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track