JELA JE TELO, A KRVI JE BILO SVUDA: Ajkula raskomadala čoveka na popularnoj plaži, šokirani očevici sve snimili UZNEMIRUJUĆI VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

australija

JELA JE TELO, A KRVI JE BILO SVUDA: Ajkula raskomadala čoveka na popularnoj plaži, šokirani očevici sve snimili UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Planeta -

Četiri metra duga velika bela ajkula napala je i ubila čoveka u Australiji na očigled šokiranih očevidaca koji su snimili napad i slušali stravične vriske.

Službe hitne požurile su u Bjuken point blizu sidnejske plaže Litl bej nakon što su dobili dojavu o napadu ajkule.

Na zastrašujućem snimku sa lica mesta koji kruži društvenim mrežama vide se lokalni pecaroši kako žasnuto posmatraju kako plivača napada ajkula. Očevici su rekli da su videli morsku neman kako proždire delove njegovog tela, nakon što ga je rastrgla na pola, prenosi Dejli mejl.

Nedugo zatim u vodi su pronađeni ostaci plivača.

"Nekoga je upravo pojela ajkula"

Zastrašujućoj sceni su prisustvovali brojni svedoci koji su čuli vriske nesrećnog čoveka koji su, pak, izazvali paniku na obali.

"Nekoga je upravo pojela ajkula. O čoveče, to je sumanuto! To je velika bela ajkula", čuje se jedan ribar na snimku. "Čuo sam vrisak i ajkula ga je grizla, a telo je bilo tik uz stene ovde. "Vratila se i progutala delove tela i onda nestala".

Na lice mesta su izašle četiri ekipe hitne pomoći i helikopter za spasavanje sa lekarom intenzivne nege i bolničarom.

"Kada smo stigli na lice mesta konstatovali smo da je napadnuti plivač zadobio katastrofalne povrede. Na žalost ništa nismo mogli da učinimo za njega", izjavila je portparolka sidnejske hitne pomoći.

"Ajkula je jela telo, svuda je bilo krvi"

Lokalni mediji navode da je to prvi smrtonosni napad ajkule u Sidneju od 1963. godine. Pretpostavlja se da je žrtva meštanin koji je dobro poznavao plažu i koji je često plivao prema rtu.

"Neki tip je plivao i ajkula je došla i napala ga. Čuli smo vikanje i okrenuli se, izgledao je kao da je auto sleteo u vodu, veliki pljusak i ajkula je jela telo, svuda je bilo krvi", rekao je ribar Kris Linto za Najn njuz.

Drugi potreseni svedok je ispričao da je ajkula plivača odvukla pod vodu, a napad je trajao samo nekoliko sekundi. "U početku je vikao a onda ga je povukla ispod površine. Bilo je toliko praćakanja. Ajkula nije htela da ga pusti".

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

SA AJKULAMA SLAVILA ROĐENDAN, A JEZA DA VAS PROĐE ŠTA RADI! Pogledajte odakle VISI ćerka Mileta Kitića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track