Najnovije vesti

PRVE ŽRTVE SUKOBA: Ukrajinska vojska saopštila da su 2 vojnika poginula u napadima separatista na liniju fronta, 5 ranjeno
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

ukrajinska kriza

PRVE ŽRTVE SUKOBA: Ukrajinska vojska saopštila da su 2 vojnika poginula u napadima separatista na liniju fronta, 5 ranjeno

Planeta
18:17h

Ukrajinska vojska je saopštila da su dva njena vojnika poginula u napadima na liniju fronta sa separatistima koje podržava Rusija.

"Kao rezultat granatiranja, dva ukrajinska vojnika zadobila su smrtonosne rane od gelera", saopštila je vojna komanda zadužena za separatističke sukobe.

Iz Kijeva je ranije bilo saopšteno i da su četiri vojnika ranjena u granatiranju u blizini linije razgraničenja, ali je ministar odbrane Aleksej Reznikov kasnije taj broj prepravio na 5.

Takođe je saopšteno i da je tokom današnjeg dana 70 puta prekršen sporazum iz Minska.

Kijev je saopštio i da su separatisti otvorili vatru na više od 30 naselja u blizini linije razgraničavanja i to teškom artiljerijom koja je zabranjena mirovnim sporazumima.

Isto tako, grupa političara i stranih novinara koji su obilazili zonu sukoba su napadnuti i sklonjeni na sigurno u sklonište, saopšteno je iz kabineta predsednika Volodimira Zelenskog.

Komanda za istok Ukrajine jutros je saopštila da je stradao jedan vojnik, da bi kasnije revidirala tu brojku.

Kurir.rs/Frans pres/Rojters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja