POKUŠAO DA ISKLJUČI INTERNET DECI, PA GA ISKLJUČIO CELOM GRADU: Nesrećnom tati sada preti zatvor i ozbiljna novčana kazna
Foto: Promo

upsić

POKUŠAO DA ISKLJUČI INTERNET DECI, PA GA ISKLJUČIO CELOM GRADU: Nesrećnom tati sada preti zatvor i ozbiljna novčana kazna

Planeta -


Jedan Francuz očajnički je želeo sa spreči svoju decu da provode previše vremena na društvenim mrežama, pa je pokušao da im ograniči pristup internetu.

Neimenovani tata uspeo je ne samo da isključi internet u svojoj kući nego u celom gradu, pa mu sada preti šest meseci robije i velika novčana kazna zbog isključivanja pristupa internetu pomoću ometača, što je protivzakonito u Francuskoj.

Otac je kupio ometač kako bi isključio internet u svom domu između ponoći i tri sata ujutru, u periodu kada su njegova deca "visila" na društvenim mrežama, saopštile su francuske vlasti. Međutim, bez njegovog znanja uređaj je blokirao ne samo pristup interentu u njegovoj kući, već i za čitav gradić u jugozapadnoj Franuskoj, prenosi Njujork post.

Kada su meštani prijavili prekide u oblasti u kojoj živi oko 1.000 ljudi, provajderi usluga su započeli istragu, koja je stigla do vladine Nacionalne agencije za frekvencije, jer su i okolni gradovi prijavili probleme sa internetom.

Zvaničnici su koristili uređaj za radiogonometriju da otkriju ometač koji je blokirao i bežični internet i signale mobilnog telefona u kući pomenutog tate.

Protiv oca se vodi krivični postupak i preti mu kazna do šest meseci zatvora i novčana kazna od oko 30.000 evra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track