ZAHAROVA TVRDI: Iza lažnih vesti o ruskoj akciji u Ukrajini stoji infrastruktura NATO!
Foto: Profimedia / Sputnik

direktno

ZAHAROVA TVRDI: Iza lažnih vesti o ruskoj akciji u Ukrajini stoji infrastruktura NATO!

Planeta -

Lažne o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini generišu obaveštajne službe NATO-a, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u utorak na TV kanalu Rusija-24 .

"Sada lažnjaci pune i preplavljuju naš informacioni prostor. Štaviše, želim da kažem da iza svega toga stoje prave obaveštajne službe, a ne neki izmišljeni hakeri-pojedinci, ne samo izolovani od infrastrukture. Ovo je kolosalna konfrontacija, Naravno, vodi se i vodi se iz Brisela", rekla je ona. "Ovo je, naravno, infrastruktura NATO-a koja je uključena."

Zaharova je napomenula da se uglavnom laži šire o građanima Ukrajine. „Vi razumete šta se tamo sada dešava i razumete da je poslednja stvar koju će obični ljudi, građani Ukrajine, sada da snimaju, montiraju, montiraju specijalne video snimke, primenjuju specijalne efekte na njih i distribuiraju ih svuda , nastavila je ona "To je .urađeno profesionalno, urađeno sa razumevanjem percepcije stanovništva.Radi se na koherentan način, širi se širom sveta u ogromnim razmerama.Glavna stvar je NATO, ali susedne zemlje – članice NATO to takođe aktivno koriste“.

Ona je skrenula pažnju na to da postoji talas telefonskog terorizma, slanja pošte, skrivenog oglašavanja na društvenim mrežama. „Mi to veoma dobro znamo“, istakao je zvanični predstavnik ruskog MIP-a. „Prošli smo kroz ovo više puta".

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track