Najnovije vesti

ITALIJA ZAPLENILA JAHTU RUSKOG MILIONERA! Sledeća na meti vila od 66 miliona?
Foto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

jeda

ITALIJA ZAPLENILA JAHTU RUSKOG MILIONERA! Sledeća na meti vila od 66 miliona?

Planeta

Italijanska policija zaplenila je jahtu u vlasništvu Alekseja Mordašova, najbogatijeg čoveka u Rusiji pre nego što ga je Evropska unija ove nedelje stavila na crnu listu zbog sukoba u Ukrajini.

Jahta "Lady M" dugačka 65 metara je zaplenjena u severnoj italijanskoj luci Imperija, rekao je izvor za Reuters.

Druga jahta u vlasništvu Genadija Timčenka, još jednog milijardera sa bliskim vezama sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, takođe je blokirana u Imperiji i biće uskoro zaplenjena, dodao je izvor.

Ovaj potez je usledio nakon sličnih zaplena jahti u Francuskoj i Nemačkoj ove nedelje koje pripadaju drugim ruskim oligarsima, dok zapadne države primenjuju velike sankcije, uključujući zamrzavanje imovine, kako bi pokušale da primoraju Rusiju da se povuče iz Ukrajine.

Prema italijanskim medijima, Lady M je napravio Amerikanac Palmer Džonson 2013.

Magazin Forbes kaže da vredi 27 miliona dolara.

Mordašov je svoje bogatstvo izgradio oko ruskog proizvođača čelika Severstal (CHMF.MM). Uzimajući u obzir imovinu cele njegove porodice, Forbes procenjuje da je Mordašov imao procenjenu neto vrednost od 29,1 milijardu dolara pre nego što su sankcije nastupile, što ga čini najbogatijim čovekom u Rusiji.

Italijanski mediji prenose da poseduje vilu u vrednosti od 66 miliona evra na obali Sardinije. Za sada nije poznato da li je policija zaplenila i vilu.

Timčenko je zaradio bogatstvo u trgovini naftom, a Putin ga je opisao kao jednog od njegovih najbližih saradnika. Britanija je prošlog meseca rekla da je on glavni akcionar Banke Rusija, koja je navodno igrala ulogu u destabilizaciji Ukrajine nakon ruske aneksije Krima 2014. godine, prenosi Rojters.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track