VELIKA SEČA CNN ZVEZDA: Mnogi voditelji koji su širili dezinformacije izgleda ostaju bez posla! VIDEO
Foto: Valeriy Kachaev / Alamy / Alamy / Profimedia, Profimedia

western Journal

VELIKA SEČA CNN ZVEZDA: Mnogi voditelji koji su širili dezinformacije izgleda ostaju bez posla! VIDEO

Planeta -

Domaćinima CNN-a koji su objavljivali dezinformacije i zastupali određene političke stavove uskoro bi se mogla pokazati vrata.

Nakon prinudnog odlaska bivšeg izvršnog direktora Džefa Zakera, rukovodioci matične kompanije CNN-a navodno razmatraju reformu mreže.

Rukovodioci Diskaverija, koji se spaja sa CNN-ovom matičnom kompanijom AT&T, navodno žele da razlikuju CNN od zastupanja partijskih stavova i liberalnih komentara koji su definisali mrežu tokom predsedništva Donalda Trampa.

Izvršni direktor kompanije Diskaveri Džon Meloun predvodi napore da se CNN premesti u pravcu oštrog izveštavanja vesti, kaže vašingtonski novinar Džon Nikozija.

Prema Nikoziji, Meloun namerava da izbaci neke od najpristrasnijih domaćina CNN-a do kraja proleća.

Izvor Nikozije mogao bi da se poziva na Brajana Steltera ili Dona Lemona, za koje se smatralo da su bili bliski sa Zakerom tokom njegovog mandata u mreži. (Lemon je isporučio besramno emotivnu poruku u kojoj je hvalio Zakera nakon njegovog svrgavanja.)

Zaker je primoran da napusti CNN jer nije otkrio aferu na radnom mestu sa kolegom.

Meloun želi da se mreža više fokusira na teške vesti nego na mišljenja, navodi britanski dnevnik Dejli Mejl.

Izvršni direktor medija ukazao je na izještavanje o Ukrajini kao na sadržaj koji prevazilazi političke pristrasnosti CNN-a, navodi se u zasebnom postu Nikozija na Tviteru.

zastupanje stavova jedne partije nije podiglo gledanost u posttrampovskoj eri, a Foks je pretekao CNN.

Uobičajeno je da domaćini CNN-a stavljaju veći naglasak na kritiku segmenata Foks njuza ili starih vesti iz Trampove ere nego da pomno razmatraju politiku američke vlade i svetske događaje.

CNN je takođe bio potresen etičkim skandalima, gde su i voditelji i rukovodioci uhvaćeni u dosluhu sa osramoćenim bivšim guvernera Njujorka Endru Kuomom oko boljeg pokrivanja.

Bivši voditelj Kris Kuomo, Endrjuov brat, bio je primoran da izađe zbog skandala u kojem se suočio sa optužbama za seksualno uznemiravanje.

Dugogodišnji producent CNN-a takođe je uhapšen krajem prošle godine pod optužbom za seksualnu trgovinu i pedofiliju.

Kurir.rs/Vestern Žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track