INDONEZIJA ODBILA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! Najveća muslimanska zemlja na svetu pozvala na dijalog: To je način rešenja krize!
Foto: Shutterstock, Profimedia

Žrtvovanje građana

INDONEZIJA ODBILA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! Najveća muslimanska zemlja na svetu pozvala na dijalog: To je način rešenja krize!

Planeta -

Indonezija neće uvesti sankcije Rusiji zbog situacije vezane uz Ukrajinu, izjavio je danas predsednik te najveće muslimanske zemlje na svetu (270 miliona stanovnika) Joko Widodo, u intervjuu za japanski medij Nikkei.

Predsednik Joko “Jokowi” Widodo pozvao je na prekid vatre u ratu između Rusije i Ukrajine i rekao da je nastavak dijaloga, a ne ekonomske sankcije Rusiji, način za rešavanje krize, navodi japanski medij.

“Sankcije nisu najbolje rešenje i građani će biti žrtvovani. Važno je da sve zemlje nastoje smanjiti napetost, deeskalirati i intenzivirati pregovore. … Pregovori, prekid vatre, pa kraj rata”, kazao je predsjednik Indonezije. Pri tom je i Rusiju i Ukrajinu nazvao prijateljima Indonezije.

Rusija čini manje od 1odsto vidljive trgovine Indonezije, ali je njezin glavni izvor oružja prema Stockholmskom međunarodnom institutu za istraživanje mira, koji je procenio da je 15,7% indonezijskog oružja proizvedeno u Rusiji, navodi Nikkei.

Kurir.rs/ geopolitika.news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track