AMERIČKI OFICIRI PRIZNALI: Rusko vazduhoplovstvo skoro jednako onom u SAD!
Foto: Profimedia

difens njuz

AMERIČKI OFICIRI PRIZNALI: Rusko vazduhoplovstvo skoro jednako onom u SAD!

Planeta -

Visoki oficiri vazduhoplovstva SAD ocenili su tok specijalne operacije u Ukrajini u kojoj učestvuje ruska vojska. Mišljenja američkih stručnjaka navodi časopis Difens njuz.

Američki stručnjaci smatraju da se ruska vojska ne kreće dovoljno brzo preko teritorije Nezavisnosti.

Sekretar američkog vazduhoplovstva Frenk Kendal nazvao je Rusiju ne jednakim potencijalnim protivnikom Sjedinjenih Država, već „skoro jednakim“. Međutim, Džastin Bronk, ekspert britanskog Kraljevskog zajedničkog instituta za odbrambene studije, siguran je da Rusku Federaciju ne treba shvatati tako olako. On je istakao da ruske trupe imaju veliko iskustvo u vazdušnim operacijama koje su izveli, pomažući „vladinim snagama u 11-godišnjem građanskom ratu u Siriji“.

Tokom proteklih 20 godina, vojna vazduhoplovna baza je dobila 350 novih aviona, uključujući lovce Su-35S i Su-30SM, kao i bombardere Su-34.

General američkog vazduhoplovstva Mark Keli je istakao da ruske oružane snage danas pokazuju visoku efikasnost, držeći pod kontrolom vazdušni prostor na mestima vojnih operacija.

Ranije je SM-Njuz izvestio o uništavanju opreme i skladišta municije u Černigovskoj oblasti. Ruski dron „Orlan-10” otkrio je koncentraciju ukrajinske vojne tehnike i vojnih jedinica na železničkoj stanici u Černigovu.

Kurir.rs/SM njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track