CIA TAJNO OBUČAVALA UKRAJINSKU VOJSKU! Bivši američki obaveštajac priznao: Predviđali smo poteze neprijatelja!
Foto: Profimedia, EPA/ROMAN PILIPEY, EPA/IRINA GORBASYOVA

američki obaveštajac Rajan Hilsberg

CIA TAJNO OBUČAVALA UKRAJINSKU VOJSKU! Bivši američki obaveštajac priznao: Predviđali smo poteze neprijatelja!

Planeta -

CIA je tajno obučavala ukrajinsku vojsku! Potvrdio je ovo u subotu bivši američki obaveštajac Rajan Hilsberg, naglasivši da američka Centralna obaveštajna agencija nastavlja da obučava vojsku, ne samo iz Ukrajine, već i iz drugih država.

Hilsberg, koji je nakon službe počeo da se bavi analitikom i pitanjima bezbednosti, za TV kanal Fox News rekao je u subotu da Vašington "ovakvu podršku pruža redovno i u svim delovima sveta":

- Drago mi je da je vest o tome izašla u javnost, da nismo sedeli skrštenih ruku. Delovali smo razborito, predviđali poteze neprijatelja. Značajan deo obuke se odvija iza kulisa.

Bivši operativac CIA otkrio je i "da bi obuka ukrajinskih boraca mogla da se odvija na teritoriji SAD, u vojnoj bazi za obuku američkih obaveštajnih službi u Virdžiniji".

Rusija, Ukrajina, rat u Ukrajini
foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Za to vreme ruska avijacija nastavlja sa napadima na ukrajinska vojna skladišta municije i tehnike. Prvi put avijacija je u subotu, potvrđeno je u Moskvi, koristila hipersonične rakete "kinžal" pogodivši ukrajinska podzemna skladišta avionskih bombi i raketa u mestu Deljatinu u Ivano-frankovskoj oblasti. Predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je i da su uništena i tri kompleksa S-300 i jedan "Buk-M1":

- Takođe je pogođena jedna radarska stanica. Oborono je još 12 ukrajinskih bespilotnih letelica, uništena je i stajanka aviona fabrike aviona u Lavovu. Takođe su uništena skladišta municije u blizini gradova Voznesenska i Nikolajeva.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track