MIROVNI PREGOVORI U JERUSALIMU? Zelenski: To je pravo mesto za pronalazak mira
Foto: Printscreen/Facebook

rat u ukrajini

MIROVNI PREGOVORI U JERUSALIMU? Zelenski: To je pravo mesto za pronalazak mira

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nagovestio je danas da bi pregovori na visokom nivou između Moskve i Kijeva mogli da se vode u Jerusalimu.

Izrael ulaže napore kako bi posredovao između Ukrajine i Rusije pa bi budući mirovni pregovori na visokom nivou mogli da budu održani u toj zemlji, rekao je Zelenski u obraćanju javnosti.

"Izraelski premijer (Naftali) Benet pokušava da pronađe način za održavanje pregovora", rekao je Zelenski.

"Zahvalni smo za te napore. Pre ili kasnije ćemo morati da počnemo da pregovaramo sa Rusijom, možda u Jerusalimu. To je pravo mesto za pronalazak mira, ako je moguć", rekao je Zelenski u poruci objavljenoj nakon što se videolinkom obratio izraelskom parlamentu.

Pregovori ukrajinske i ruske delegacije u onlajn formatu nastavljaju se danas tokom dana.

"Sutra ujutro naredni krug. Pre toga je bio izuzetno intenzivan rad u radnim podgrupama", rekao je juče savetnik šefa Kancelarije predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.

Ranije je član ukrajinske delegacije i šef frakcije Sluge naroda Dejvid Arahamia izvestio da se pregovori na nivou ekspertskih grupa nastavljaju svakog dana.

Četvrta runda pregovora dve strane mirom održana je 14. marta. Podoljak je rekao da bi pregovori sa Ruskom Federacijom o okončanju rata mogli da potraju nekoliko nedelja, iako postoje znaci da je pozicija Moskve postala "adekvatnija“.

Sa druge strane, Ukrajina je odbila ponudu Rusije za predaju Marijupolja koji je pod opsadom već danima i u kome hiljade stanovnika nema vode, hrane, struje i grejanja.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track