RUSKI GENERALŠTAB: 1. FAZA RATA ZAVRŠENA USPEŠNO! Nastavlja se do ispunjenja OVOGA! Na pokušaj zatvaranja neba odmah reagujemo!
Foto: Youtube prtscr / Минобороны России

koncentracija na donbas

RUSKI GENERALŠTAB: 1. FAZA RATA ZAVRŠENA USPEŠNO! Nastavlja se do ispunjenja OVOGA! Na pokušaj zatvaranja neba odmah reagujemo!

Planeta -

Zapovednik ruske vojske Sergej Rudskoj rekao je da će Rusija fokusirati svoje napore na "potpuno oslobođenje" Donbasa.

Rusko Ministarstvo obrane je objavilo da je Rusija razmatrala dve opcije za svoju "specijalnu vojnu operaciju" - jedna se odnosi na celu Ukrajinu, a druga na Donbas.

Sergej Rudskoj, načelnik glavnog operativnog odeljenja Glavnog štaba oružanih snaga Rusije, rekao je da je 93 odsto Luganska i 54 odsto Donjecka pod kontrolom Rusije.

Rusija je uništila ogromnu većinu ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i mornarice i to označava "uspešan kraj prve faze konflikta", rekao je Rudskoj.

Ministarstvo obrane ipak nije isključilo mogućnost osvajanja ukrajinskih gradova koji su u blokadi i poručilo je da će "Rusija odmah reagovati na svaki pokušaj uvođenja zone zabrane letenja nad Ukrajinom", što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u više navrata zatražio od Zapada.

Ministarstvo je takođe dodalo da će Rusija nastaviti s invazijom "sve dok ciljevi koje je postavio predsednik Putin ne budu postignuti", javlja ruska novinska agenicja RIA Novosti, koja nije precizirala o kojim se ciljevima tačno radi.

Kurir.rs, Foto: Youtube prtscr /Минобороны России

Bonus video:

04:23

RUSIJA JE ČEKALA NA OVO 33 GODINE! Boljević direktno iz Moskve naveo: VIŠE NEĆE BITI SVETA GDE VLADA AMERIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track