ŠOJGU JE ŽIV I ZDRAV! Ruski ministar odbrane na sastanku vojnog resora tvrdi: Intrevencija u Ukrajini ide po planu! VIDEO
Foto: Profimedia

kraj spekulacijama

ŠOJGU JE ŽIV I ZDRAV! Ruski ministar odbrane na sastanku vojnog resora tvrdi: Intrevencija u Ukrajini ide po planu! VIDEO

Planeta -

Intervencija u Ukrajini se, uprkos poteškoćama, izvršava prema planu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na radnom sastanku sa rukovodstvom vojnog resora.

Time su okončane spekulacije u vezi sa njegovim izostankom iz javnosti nekoliko dana. Ukrajinski zvaničnici su tvrdili da je ministar odbrane Rusije imao infarkt!

"S obzirom na poteškoće koje imamo danas, državni odbrambeni nalog ispunjavamo planski. S obzirom da je finansiranje budžeta ove godine premašilo prethodnu godinu za 15 odsto, prirodno je da treba da sagledamo na šta posebno obratiti pažnju kada se realizuje zadataka državnog odbrambenog reda“, navode se reči ministra u poruci Ministarstva odbrane.

Šojgu je napomenuo da uprkos antiruskim sankcijama, danas je nivo zaključivanja državnih ugovora 85%, u aprilu će ovaj posao biti u potpunosti završen.

„Nastavljamo da unapredimo snabdevanje naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su visoko precizno naoružanje dugog dometa, avijaciona oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga“, naglasio je ministar.

On je dodao da je, uzimajući u obzir izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, 2022. godine potrebno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistika.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track