NAPAD U TEL AVIVU, UBIJENO PETORO: Ubijen i napadač terorista koji je najpre sa motora a potom peške pucao na ljude! VIDEO
Foto: EPA / Abir Sultan / Pool

izrael

NAPAD U TEL AVIVU, UBIJENO PETORO: Ubijen i napadač terorista koji je najpre sa motora a potom peške pucao na ljude! VIDEO

Planeta -

U oružanom napadu za koji se ispostavilo da je teroristički na dva mesta u Bnei Braku kraj Tel Aviva pet ljudi je večeras ubijeno, a jedna osoba je teško ranjena, javili su izraelski mediji.

Napadač je vozio motocikl "neutralisan" je, kako je navedeno.

Portparol izraelske policije Eli Levi i gradonačenik Bnei Braka Avram Rubinštajn zatražili su od prolaznika da se sklone i omoguće hitnoj pomoći da dodje na poprište napada.

Okolnosti ovog incidenta nisu odmah bile jasne, navodi AP i podseća da je pre dva dana ubijeno dvoje policajaca u oružanom napadu u gradu Haderi na severu Izraela, dok je pre nedelju dana u napadu nožem u Berševi na jugu zemlje ubijeno četvoro ljudi.

Islamska država je preuzela odgovornost za oba napada prošle nedelje u kojima napadači ubijeni, a u Izraelu vlada zabrinutost da će biti novog nasilja.

Večerašnji napad u gusto naseljenom Bnei Braku, u kome žive ultraortodoksni Jevreji, kako se čini, najnoviji je od nekoliko napada Arapa uoči početka svetog muslimanskog meseca posta Ramazana.

Izraelski mediji su objavili da je napadač Palestinac sa Zapadne obale, a prethodna dva su izvela arapski gradjani izraela inspirisani džihadističkom organizacijom Islamska država.

Premijer Izraela Naftali Benet je sazvao hitan sastanak sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima.

On je posle napada u Berševi i Haderi ocenio da je nastala nova situacija koja zahteva pojačane mere bezbednosti.

Policija je večeras saopštila da je preliminarna istraga pokazala da je napadač bio naoružan automatskom puškom i da je pucao na prolaznike pre nego što su ga ubili policajci koji su bili u blizini.

Očekuje se da Ramazan počne u subotu.

Tel Aviv, teroristički napad, napad, Izrael
foto: EPA / Abir Sultan / Pool

Prošle godine su sukobi izraelske policije i muslimanskih demonstranata tokom tog meseca prerasli u 11-dnevni rat Izraela i islamskog ekstremističkog Hamasa, vladajućeg u pojasu Gaze.

Izrael preduzima mere da smanji napetost u odnosima sa Palestincima ove godine i izbegne sukobe.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA /Abir Sultan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track