NOVO ZATEZANJE MAĐARSKE I UKRAJINE! Sijarto optužio Kijev za pokušaj mešanja u izbore u korist Orbanove opozicije! (VIDEO)
Foto: EPA / Georgi Licovski

ozbiljne optužbe

NOVO ZATEZANJE MAĐARSKE I UKRAJINE! Sijarto optužio Kijev za pokušaj mešanja u izbore u korist Orbanove opozicije! (VIDEO)

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto optužio je vlasti Ukrajine da pokušavaju da se mešaju u izbore u Mađarskoj koji će biti održani u nedelju, 3. aprila.

U video obraćanju na društvenim mrežama Sijarto je naveo da postoji "stalna koordinacija između mađarske levice i predstavnika ukrajinske vlade" i da Ukrajina pokušava da utiče na izbore u Mađarskoj 3. aprila u korist koalicije opozicionih partija.

Dodao je i da je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dimitri Kuleba kontaktirao ukrajinskog ambasadora u Budimpešti kako bi razgovarao o tome kako bi Ukrajina mogla da utiče na izbore u Mađarskoj, na kojima se trenutni premijer Viktor Orban bori za četvrti uzastopni mandat.

Kuleba je odbacio te navode rekavši ukrajinskim medijima da se Ukrajina nikada nije mešala u unutrašnja pitanja Mađarske, posebno ne pred izbore.

Međutim ministar nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je ranije pristup Mađarske ratu u Ukrajini.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Georgi Licovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track