PIŠTOLJ NA ČELO: Kineski diplomata ilustrovao kako Amerika iznosi zahteve
Foto: Shutterstock

kriza i posledice

PIŠTOLJ NA ČELO: Kineski diplomata ilustrovao kako Amerika iznosi zahteve

Planeta -

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova slikovito je objasnio kako SAD iznose svoje zahteve i šta za njih znači "međunarodna zajednica"

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan na svom Tviter nalogu je ismejao zahteve Vašingtona upućene drugim zemljama da stanu na nečiju stranu.

Kako kaže, to u prevodu znači da primorava druge da stanu na stranu SAD.

"Kada Sjedinjene Američke Države primoravaju druge da stanu na nečiju stranu, to zapravo znači – 'stani na (moju) stranu!'“, naveo je on.

Žao je isto tako ilustrovao šta danas znači "međunarodna zajednica".

On je više puta komentarisao saopštenja i aktivnosti Vašingtona uz pomoć karikatura. Sputnik podseća da je u februaru objavio sliku ujka Sema (simbolizuje Ameriku) koji se pita "zašto Kina ne čini više da ugasi požar“ i u isto vreme doliva benzin u vatru oko table sa natpisom "Ukrajina“.

Bela kuća je u više navrata saopštila da bi od Pekinga želela da čuje reči osude ruskog rukovodstva i vojske zbog njihovih aktivnosti u Ukrajini. Ove nedelje je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izrazio želju da Peking stane na stranu Kijeva. Sa druge strane, Peking je napomenuo da se pridržava nezavisne pozicije prema ukrajinskoj krizi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track