VAKCINALNI UDARNIK PAO U NEMAČKOJ: 61-godišnjak uspeo da primi čak 87 doza, veruje se čak 3 u jednom danu!
Foto: Profimedia

opasno

VAKCINALNI UDARNIK PAO U NEMAČKOJ: 61-godišnjak uspeo da primi čak 87 doza, veruje se čak 3 u jednom danu!

Planeta -

Neidentifikovani 61-godišnji muškarac primio je najmanje 87 doza vakcine protiv korone u istočnoj nemačkoj pokrajini Saksoniji, izvestio je u petak list Fraje Prese. Veruje se da je primio čak tri doze u jednom danu.

Nemački Crveni krst podigao je optužnicu protiv tog čoveka zbog sumnje da je prodavao pasoše vakcine, tvrdi list.

Nemačke vlasti istražuju čoveka nakon pritužbi ogranka Crvenog krsta u Saksoniji, otkrio je portparol grupe Kaj Kranih za novine. Sumnja se da je Nemac navodno prilikom svake posete koristio nove blanko kartice za vakcinaciju sa svojim pravim imenom, a zatim ih menjao, uklanjajući detalje o ubodu, pre nego što ih je prodao.

O tom čoveku su obaveštena mesta za vakcinaciju u nemačkoj državi, rekao je Kranih za list, nakon što ga je u Drezdenu prepoznao jedan od zaposlenih. To je očigledno dovelo do njegovog pritvora u drugom centru za vakcinaciju u gradu Ajlenburgu, izvan Lajpciga.

Čovek, navodno, skoro nikada nije pokazao svoju karticu osiguranja, što bi potencijalno omogućilo vlastima da ga otkriju ranije.

„Nacionalni registar vakcina ili registar vakcina protiv korona virusa bi odmah rasvetlio slučaj“, rekao je za Fraje Prese Knut Koler, portparol državnog medicinskog udruženja Saksonije.

Sumnja se da je muškarac možda dobio i vakcine u drugim nemačkim državama. Njegova prva vakcinacija je navodno obavljena prošlog leta.

Nemačko ministarstvo za socijalna pitanja je u petak za novine saopštilo da nije upoznato sa ovim slučajem.

Nekoliko vakcinalnih „mazgi“ je uhvaćeno kako se vakcinišu u ime drugih od početka pandemije korone i kasnijih ograničenja. Prošlog decembra, muškarac sa Novog Zelanda je pod istragom zbog navodnog primanja čak 10 vakcina u jednom danu u ime mušterija koje plaćaju, a koje nisu htele da se vakcinišu.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track