DNK SA KOVERTE ODAO MONSTRUMA: Upadao u kuće, mučio i silovao žrtve pre više od 30 godina! Sada je osuđen na 650 godina robije!
Foto: Youtube prtscr / CBS, Shelby County Prosecutor's Office

izmicao pravdi

DNK SA KOVERTE ODAO MONSTRUMA: Upadao u kuće, mučio i silovao žrtve pre više od 30 godina! Sada je osuđen na 650 godina robije!

Planeta -

Muškarac koji je povezan sa serijom seksualnih napada u centralnoj Indijani, SAD, pre više od 30 godina na osnovu njegovog DNK na koverti za plaćanje računa za komunalije osuđen je u petak na 650 godina zatvora, saopštili su tužioci.

Stiven Rej Hesler, 59, iz Grinsburga, osuđen je po 19 optužbi za krivična dela protiv 10 žrtava između 1982. i 1985. godine.

Optužbe su uključivale dve tačke za silovanje, više tačaka za bludne radnje i jednu za pljačku, prenosi CBS.

Stiven Rej Hesler, silovatelj
foto: Youtube prtscr / WTHR

Istražitelji su rekli da bi Hesler, maskiran i naoružan, upadao u kuće usred noći i silovao, vezivao i seksualno mučio svoje žrtve. Izbegao je vlastima tako što je čistio mesta zločina i krao predmete koje je dotakao.

Tužilac okruga Šelbi Bred Landverlen rekao je da je Hesler takođe udario mušku žrtvu pištoljem, zbog čega je muškarac mesecima bio u komi. Žrtva je "već godinama bila vezana za invalidska kolica", rekao je Landverlen.

Tužilaštvo je radilo otežano, rekao je Landverlen, jer je prethodna operativna grupa uhapsila i optužila drugog lokalnog čoveka za prvih nekoliko napada 1983. godine. U neobičnom preokretu, ispostavilo se da je taj čovek Heslerov rođak, rekao je on.

Slučaj je prekinut 2020. godine kada je detektiv pitao tužioce da li bi platili da se uzorci pošalju kompaniji koja koristi istu vrstu DNK testiranja koja je rezultirala hapšenjem ubice iz Golden Stejta. Testiranje je suzilo slučaj na Heslera, povezanog sa uzorkom DNK ostavljenim na jednom od mesta zločina. DNK sa koverte za račun za komunalije se poklapa sa tim uzorkom.

Vlasti su izdale nalog za pretres u Heslerovoj kući u ranim jutarnjim satima 17. avgusta 2020. i „naletele na rudnik zlata“, rekao je Landverlen.

Stiven Rej Hesler, silovatelj
foto: Youtube prtscr / WTHR

Istražitelji su pronašli fotografije ukradene jednoj žrtvi, kao i kompjutere koji su pokazali da je osumnjičeni pratio još četiri žrtve. nvodi se da je nađena i "fantomka" (ski maska), lisice i ogrtač.

"Stiven Rej Hesler je jedan od najopasnijih, sadističkih predatora koje sam imao zadovoljstvo da gonim u svojoj karijeri koja traje više od 30 godina" rekao je Landverlen.

"Crpeo je veliko zadovoljstvo iz svojih zločina koji su uključivali nepotrebno brutalne metoda terorisanja i seksualnog mučenja svojih žrtava. Obećao sam žrtvama na početku da će moj cilj biti da on ode u zatvor do kraja života, i svi koji su uključeni su veoma srećni što imamo postigao taj cilj“.

Kurir.rs / CBS News. Foto: Youtube prtscr / CBS, Shelby County Prosecutor's Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track