PUTINOVO NAREĐENJE Peskov: Povlačenje Rusije iz kijevske oblasti je naš gest dobre volje
Foto: EPA

rat u ukrajini

PUTINOVO NAREĐENJE Peskov: Povlačenje Rusije iz kijevske oblasti je naš gest dobre volje

Planeta -

Rusija je povukla svoje trupe iz Kijevske oblasti po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao gest dobre volje u pregovorima s ukrajinskom stranom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Kako bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, želeli smo da učinimo gest dobre volje. Možemo da donesemo ozbiljne odluke tokom pregovora, tako da je predsednik Putin naredio našim trupama da napuste oblast (Kijevsku)", rekao je Peskov u intervjuu za francuski TV kanal LCI.

On je naglasio da Moskva želi da okonča vojnu operaciju u Ukrajini pregovorima i zainteresovana je za pristanak ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na iznete uslove, prenose Ria Novosti.

Pregovarački proces sa Ukrajinom se nastavlja i predstoji još dug put, ali za sada sve ide svojim tokom, izjavio je Peskov i dodao da bi želeo više dinamike iz Kijeva.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track