VELIKI PREOKRET U BUKUREŠTU Advokat i silovatelj hteo da raznese rusku ambasadu? VIDEO
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

rumunija

VELIKI PREOKRET U BUKUREŠTU Advokat i silovatelj hteo da raznese rusku ambasadu? VIDEO

Planeta -

Vozač je poginuo zakucavši se automobilom u vrata ruske ambasade u Bukureštu u sredu ujutro, objavila je policija rumunske prestonice.

Na snimku koji je napravljen pre dolaska vatrogasaca vidi se kako gori prednji deo automobila koji je ostao zabijen u vrata.

Na početku istrage nije bilo jasno da li je sudar nesrećan slučaj ili je bilo namerno, ali priča je dobila poprilično bizaran preokret i već nakon same identifikacije vozača bilo je jasno da se radi o samoubilačkom poduhvatu.

Naime, policija je identifikovala vozača kao Bogdana D., advokata koga je čekala kazna od 15 godina zatvora zbog silovanja i korupcije.

- I ja sam Ukrajinac! Bilo bi prekrasno da se svi smatramo Ukrajincima pre nego što završi taj grozni rat koji preti celom čovešanstvu, napisao je on, pre incidenta.

Njegov automobil je bio pun eksploziva, ali na kraju je uspeo d aubije samo sebe.

Proteklih nedelja nekoliko ruskih ambasada u Evropi bilo je na meti demonstranata ogorčenih zbog invazije na Ukrajinu.

Inače, Rumunija je u utorak saopštila da će da protera 10 ruskih diplomata koji ne deluju u skladu sa međunarodnim pravilima, pridruživši se drugim evropskim zemljama koje su to učinile poslednjih dana.

Gotovo 624.860 Ukrajinaca pobeglo je u Rumuniju otkako je počela ruska invazija na tu zemlju 24. februara, a oko 80.000 je još uvek u Rumuniji.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track