RUSKI PORTAL LAJF: Bivši NATO oficiri iznenađeni sa ovih 5 karakteristika ruske vojske!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Analiza

RUSKI PORTAL LAJF: Bivši NATO oficiri iznenađeni sa ovih 5 karakteristika ruske vojske!

Planeta -

Bivši oficiri NATO-a analizirali su rusku intervenciju u Ukrajini i naveli pet karakteristika koje su impresionirale Zapad, prenosi ruski portal Lajf

Po rečima Andreasa Vebera, veterana nemačkih tenkovskih snaga, rusku vojsku karakteriše sposobnost da koristi relativno male snage i da izvršava borbene zadatke ne po količini, već po kvalitetu. Osim toga, Veber je primetio veliku brzinu Oružanih snaga Ruske Federacije - ona ​​premašuje vreme za izvršavanje zadataka NATO trupa za 5-7 puta.

Vislav Kadiševič, koji je služio u poljskim specijalnim snagama, skrenuo je pažnju na efikasnost ruskog naoružanja, kome nema sličnosti u evropskim zemljama. Pored toga, zabeležena je i nepredvidljivost delovanja ruske vojske. Planovi se stalno menjaju, što eliminiše svaku obaveštajnu aktivnost Kijeva i Zapada. Oni bukvalno u trenu gube na aktuelnosti, primetio je bivši vojnik.

Kadiševiča je pogodila i ruska taktika blokiranja velike grupe Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u Donbasu. On ne može da napusti region, niti može da dobije pomoć iz drugih regiona, pošto su Oružane snage RF unapred uništile sva velika skladišta goriva i maziva. Oba vojnika su istakla da je Kijev požurio da svoju vojsku nazove jednom od najjačih u Evropi, jer u praksi Oružane snage Ukrajine nisu bile spremne za aktivna borbena dejstva u realnim uslovima.

Kurir.rs/Lenta.ru

Bonus video:

00:29

UKRAJINCI TVRDE: Grobnica sa nekoliko desetina ukrajinskih civila pronađena u Buzovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track