NOVA KRV PALA NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijena Palestinka koja je nožem ubola graničara, a pre nje ubijena još jedna žena kraj Vitlejema
Foto: EPA / Abed al Hashlamoun

napeto

NOVA KRV PALA NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijena Palestinka koja je nožem ubola graničara, a pre nje ubijena još jedna žena kraj Vitlejema

Planeta -

Izraelske snage bezbednosti su danas ubile i drugu Palestinku koja je nožem ubola jednog graničnog policajca u gradu Hebronu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestinka je "došla na kontrolni punkt Granične policije da napadne policajca" lakše ga ranila, navela je policija u kratkom saopštenju, a ganecija AFP je prenela da je portparol Granične policije rekao da je ona potom ubijena.

To se dogodilo kraj Pećine patrijarha / Ibrahimove džamije, svetom mestu i za Jevreje i za muslimane.

U Hebronu, čestom poprištu sukoba dva naroda, među 200.000 Palestinaca pod jakom vojnom zaštitiom živi 1.000 jevrejskih naseljenika.

Zapadna obala, sahrana
foto: EPA / Abed al Hashlamoun

Ranije danas ubijena je još jedna Palestinka koja je nenaoružana pritrčala vojnicima kraj Vitlejema na Zapadnoj obali i odbila da stane po njihovoj komandi.

Proteklih nedelja je u nizu napada u Izraelu poginulo 14 ljudi. Ubijeni su svi napadači: dva Palestinca sa Zapadne obale i tri izraelska Arapina.

U četvrtak je u centru Tel Aviva jedan Palestinac iz izbegličkog logora u Dženinu ubio tri osobe i ranio više od deset, a izraelske snage su prošle noći tražile njegove saučesnike i uhapsile 20 ljudi.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Abed al Hashlamoun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track