PAPA POZVAO NA USKRŠNJE PRIMIRJE U UKRAJINI: Spustitite oružje! Kakva je to pobeda postaviti zastavu ispod gomile ruševina?
Foto: EPA / MAURIZIO BRAMBATTI

neka zavlada mir

PAPA POZVAO NA USKRŠNJE PRIMIRJE U UKRAJINI: Spustitite oružje! Kakva je to pobeda postaviti zastavu ispod gomile ruševina?

Planeta -

Papa Franja pozvao je Rusiju i Ukrajinu na pregovore

Papa je pozvao na primirje u rusko-ukrajinskom sukobu i obe strane da počnu značajnije razgovore. Delegacije obe vlade su već održale nekoliko rundi pregovora – i licem u lice i onlajn – ali nisu uspele da se sporazumeju.

"Spustite oružje! Neka započne uskršnje primirje“, rekao je papa tokom svoje mise na Cvetnu nedelju u Vatikanu. "Ali ne za ponovno naoružavanje i nastavak borbe, već primirje da se postigne mir kroz stvarne pregovore otvorene za neke žrtve za dobro naroda".

"Kakva je to pobeda postaviti zastavu ispod gomile ruševina?", zapitao se on.

Ranije ove nedelje, papa je osudio "masakr u Buči", piše Raša tudej i podseća da su Ukrajina i zapadne zemlje optužile ruske trupe za ubijanje civila u gradu u blizini Kijeva.

Moskva, u međuvremenu, insistira da njeni vojnici, koji su se povukli iz tog područja krajem marta, nisu odgovorni za masovne grobnice i tela otkrivena u toj oblasti.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track