BESMISLENA TRAGEDIJA: Pokušala da pređe zid na američkoj granici, zapetljala se i umrla pošto je duže vremena visila naglavačke
Foto: Apu GOMES / AFP / Profimedia

zid

BESMISLENA TRAGEDIJA: Pokušala da pređe zid na američkoj granici, zapetljala se i umrla pošto je duže vremena visila naglavačke

Planeta -

Službenici granične patrole i kancelarija šerifa okruga Kočize istražuju uzrok smrti 32-godišnje žene

Meksikanka koja je pokušavala da se popne na zid na granici sa SAD u istočnoj Arizoni umrla je nakon što joj je noga ostala zarobljena u penjačkom pojasu i ostala da visi naglavačke, saopštile su vlasti.

Službenici granične patrole i kancelarija šerifa okruga Kočiz rekli su da istražuju uzrok smrti 32-godišnje žene na delu zida u blizini Daglasa u Arizoni. Šerifova kancelarija je saopštila da su joj se stopalo i noga zaplele dok je pokušavala da siđe niz američku stranu zida i da je "duže vremena" visila naglavačke.

Američke vlasti su je prebacile u bolnicu gde je proglašena mrtvom. Šerifova kancelarija saopštila je da će biti obavljena obdukcija i da je kancelarija u kontaktu sa lokalnim meksičkim konzulatom. List Tuson star navodi da konzulat radi na tome da njeno telo bude vraćeno porodici.

"Ove vrste incidenata nisu politički, oni su humanitarna stvarnost da je neko izgubio voljenu osobu u besmislenoj tragediji“, rekao je okružni šerif Mark Danels.

Opasno putovanje preko američko-meksičke granice može biti smrtonosno za migrante – veruje se da je najmanje 7.000 umrlo na granici od 1998. godine, objavio je Gardijan 2021. Zvaničnici su rekli da je 2020. bila najsmrtonosnija godina za migrante koji su nezakonito prešli granicu SAD kroz Arizonu, sa vlastima koje su otkrile ostatke 227 ljudi.

Migranti su takođe ginuli dok su pokušavali da pređu granični zid. Ranije ovog meseca jedan muškarac je poginuo nakon pada sa zida u Teksasu. Drugi muškarac koji je pao sa graničnog zida u blizini Klinta u Teksasu, zadobio je prelom desne ruke. Lečen je u bolnici pre nego što su ga službenici granične patrole vratili u Meksiko.

Nije poznato da li postoji video-nadzor na mestu gde se žena zapetljala. Vlasti nisu opisale zid koji je pokušala da pređe, ali neke od poslednjih graničnih konstrukcija koje su podignute pre kraja mandata Donalda Trampa bile su u oblasti Daglas, gde su radnici podigli čelične subove visoke 9 metara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track