ANALITIČAR NAPUSTIO TELEVIZIJU OBUKAO UNIFORMU I OTIŠAO U RAT Malkom poručio: Završio sam sa pričom, vreme je za akciju! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube/MSNBC

poručio iz ukrajine

ANALITIČAR NAPUSTIO TELEVIZIJU OBUKAO UNIFORMU I OTIŠAO U RAT Malkom poručio: Završio sam sa pričom, vreme je za akciju! VIDEO

Planeta -

Poznati analitičar MSNBC-a Malkolm Nens, autor i bivši analitičar vojne obaveštajne službe, pojavio se u ponedeljak u intervjuu sa voditeljem MSNBC-a Džojem Ridom, ali ne u studiu u odelu i kravati u SAD, nego na nepoznatoj lokaciji u Ukrajini u uniformi i sa naoružanjem

Nens, se pred kamerama pojavio obučen u vojnu odeću i u ruci je držo pušku. On je pred kamerama MSNBC izjavio da se pre mesec dana pridružio ukrajinskoj međunarodnoj legiji kako bi ponudio svoje "veštine" i pomogao u odbrani od Rusije. Nens je rekao da ima prijatelje u ukrajinskoj vojsci iz regiona Donjecka — dela Donbasa, gde ruska vojska sada fokusira svoju kampanju — pišući da su bili pod opsadom i da nisu očekivali da će preživeti.

„Što sam više video da se rat odvija, to sam više mislio: 'Završio sam sa pričama. U redu? Vreme je da preduzmemo akciju ovde'“, rekao je on.

Hiljade stranih dobrovoljaca iz zemalja širom sveta su se prijavile da se pridruže Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, što je podstaklo Kremlj da uputi strašnu pretnju pripadnicima međunarodne legije.

„Nijedan od plaćenika koje Zapad šalje u Ukrajinu da se bore za nacionalistički režim u Kijevu ne može se smatrati borcima u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom ili uživati status ratnih zarobljenika“, rekao je prošlog meseca portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. prema ruskim državnim medijima.

„Rat koji se ovde vodi vodi se protiv svih“, rekao je Nens.

Tokom intervjua sa Ridom, Nens je pozvao SAD da povećaju nivo vojne pomoći za suprotstavljanje ruskoj artiljeriji dugog dometa, koja se opisuje kao glavna prednost Moskve, i za zaštitu civila. U poruci predsedniku Džou Bajdenu, on je rekao da bi SAD trebalo da obezbede „protivbaterijska artiljerija dugog dometa“ i višecevne raketne sisteme.

„Ako ne uspemo ovde, Rusi, oni su ovde da zbrišu demokratiju u ovoj zemlji“, nastavio je Nens, napominjući da bi to moglo da pređe na druge zemlje.

„Ova bitka je ovde“, dodao je on. „Sada će se boriti, a mi ćemo to pobediti.

Nens "je globalno priznati stručnjak za borbu protiv terorizma i član Obaveštajne zajednice koji je bio raspoređen u obaveštajnim operacijama na Balkanu, Bliskom istoku i podsaharskoj Africi. Redovno se pojavljuje na MSNBC-u. Nans živi u Filadelfiji, Pensilvanija", navodi se na njegovoj autorskoj stranici na veb-stranici Simon i Šuuster.

Predstavnik MSNBC-a rekao je da Nens više nije sa ovom kablovskom informativnom mrežom. Ranije je Nens snimljen na video snimku kako radi intervju u kome odbrojava krstareće rakete u Lavovu, tokom kojeg su ga nazivali terorističkim analitičarem MSNBC-a.

Kurir.rs/washingtonexaminer/MSNBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track