OVO JE NEKADAŠNJI ČELNIK GASPROMBANKE U ČIJEM JE STANU ZATEČEN MASAKR: Mrtvog Vladislava Avajeva (51) sa porodicom našla ćerka!
Foto: Profimedia / Sergei Fadeichev/TASS

istraga

OVO JE NEKADAŠNJI ČELNIK GASPROMBANKE U ČIJEM JE STANU ZATEČEN MASAKR: Mrtvog Vladislava Avajeva (51) sa porodicom našla ćerka!

Planeta -

Vladislav Avajev, nekadašnji potpredsednik Gasprombanke i, kako se navodi, saradnik predsednika Rusije Vladimira Putina, nađen je mrtav u svom stanu u Moskvi, prenosi Dejli Mejl.

Pored Avajeva, pronađena su i tela njegove trudne supruge Jelene i 13-godišnje ćerke Marije, navode mediji.

Tela je, kako prenosi Dejli Mejl, u njihovom luksuznom stzanu u Moskvi, vrednom dva miliona finti, pronašla starija ćerka Avajeva, Anastasija koja ima 26 godina. Nakon što nije uspela da dobije nikog od porodice, Anastasija je otišla do stana, i zatekla jeziv prizor kada je otvorila vrata.

Ona je, prenosi britanski Ekspres, rekla policiji da je u ruci Vladislava Avajeva bio pištolj, a veruje se da je iz njega ubijeno svo troje nađenih u stanu.

Istražitelji su rekli da ostavljaju sve mogućnosti otvorene u vezi sa masakrom u stanu na 14. spratu, kao i da će ispitati sve veze sa njegovim privatnim i poslovnim životom.

Mediji navode da je Avajev ranije radio kao izvršni direktor Gasprombanke, ključnom delu iz kojeg je potekla Putinova ideja za naplatu ruskog gasa u rubljama kako bi se odgovorilo Zapadu na uvedene sankcije.

Avajev (51) je napustio banku, ali je ostalo nejasno da li je zadržao veze sa njenim poslovanjem, dodaje se.

U medijima su se pojavile različite spekulacije o tome šta se dogodilo u porodici Avajev, od toga da je reč o bračnoj prevari do pitanja da li je uopšte bankarova supruga bila trudna.

Zvaničnih izveštaja još uvek nema i poicija ponavlja da će biti istraženi svi aspekti njegovog ličnog i poslovnog života.

Kurir.rs / Daily Mail, Express, Foto: Profimedia / Sergei Fadeichev/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track