00:28

DRAMA NA NEBU IZNAD KIPRA: Grčki padobranac visio u vazduhu

prisebnost

DRAMA NA NEBU IZNAD KIPRA: Grčki padobranac visio u vazduhu zakačen za transportni avion C-130 Herkules! VIDEO

Planeta -

Na društvenim mrežama i grčkim medijama u sredu se pojavio dramatični snimak grčkog padobranca koji je za dlaku izbegao smrt, kada mu se padobran nije otvorio za vreme nedavne vojne vežbe iznad Kipra.

Naime, u pitanju su vojne vežbe grčkih specojalnih jednica, čiji pripadnici su iskakali iz transprtnih aviona C-130 Herkules.

kako pištu tamošnji mediji, padobran vojnog specijalca se nije otvorio prilikom skoka i on je ostao da visi nekoliko minuta zakačen iz aviona koji je leteo na visini od 5.000 stopa što je oko 1.524 metra. Posle kraće drame kolege su ga uspele uvući u avion.

Tokom te drame padobranac je pokušao da vrati poluotvoreni padobran dok je visio u vazduhu uz sigurnosni prsten koji povezuje statičnu liniju sa torbom za padobran, ali to nije mogao da uradi.

Njegove kolege su tada uspele da podignu vojnika nazad na bezbedno i sada se zalažu da se vojniku dodeli vojno odlikovanje načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Grčke.

„Padobran se nije otvorio, ali je primenjena standardna operativna procedura za takav događaj, čime je izbegnut najgori ishod“, rekao je portparol kiparskog ministarstva odbrane Hristos Pieri.

Specijalac nije zadobio povrede, ali je prevezen u bolnicu iz predostrožnosti.

C-130 je poleteo sa aerodroma u Larnaki.

00:28

DRAMA NA NEBU IZNAD KIPRA: Grčki padobranac visio u vazduhu

Kurir.rs/Cyprus-mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track