00:35

O nesvakidašnjem poklonu za vladarku britanskog trona PRIČA CEO SVET

jubilarna godina

KRALJICA ELIZABETA ZA 96. ROĐENDAN DOBILA POKLON ZA DEVOJČICE O nesvakidašnjem daru za vladarku britanskog trona PRIČA CEO SVET

Planeta -

Kraljica Elizabeta Druga dobila je nesvakidašnji poklon za svoj 96. rođendan - barbiku sa svojim likom.

Britanska kraljica Elizabeta Druga slavi 96. rođendan, a pored brojnih čestitiki i počasti, ona je dobila i Barbi lutku povodom platinastog jubileja - 70 godina vladavine.

0684696393, Kraljica Elizabeta
foto: Henry DALLAL / AFP / Profimedia

Barbi lutka sa likom Elizabete Druge, obučena je u haljinu biserno bele boje s plavom lentom, ukrašenom minijaturnim medaljonima i trakama i ima tijaru po uzoru na onu koju je Elizabeta nosila na dan venčanja.

Elizabeta Druga
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Elizabeta se popela na tron 6. februara 1952. godine, nakon smrti svog oca, kralja Džordža VI. Ona je monarh sa najdužom vladavinom u britanskoj istoriji.

Pravu pometnju i veliku pažnju izazvala je i torta kraljice Velike Britanije, posebno kako nespretno i, nada sve, nelogično, drži nož i seče tortu.

Elizabeta Druga
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:12

MALI ZVORNIK KRIJE PODZEMNI GRAD PORODICE KARAĐORĐEVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track