FREN JE SADA PRABABA ALI JOŠ ČUVA USKRŠNJE JAJE KOJE JE DOBILA PRE 62 GODINE: Od svoje 13. godine čuva OVAJ poklon za Uskrs! FOTO
Foto: Profimedia / Aleksandar Tomic / Alamy

ubeđena da je rekorder

FREN JE SADA PRABABA ALI JOŠ ČUVA USKRŠNJE JAJE KOJE JE DOBILA PRE 62 GODINE: Od svoje 13. godine čuva OVAJ poklon za Uskrs! FOTO

Planeta -

Hilion Fren (75), koja je sad već prabaka, smatra da je vlasnica možda najstarijeg neotvorenog uskršnjeg jajeta na svetu.

Hilion Fern je imala samo 13 godina kada je dobila kitnjasto ukrašenu čokoladu, ali nije mogla da se natera da je pojede jer je izgledala "tako lepo".

Jaje je još uvek u originalnom celofanu, a Hilion nije pojela ni kesu karamela i čokolade koje je dobila uz to.

Ona sada plaća oko 80 funti mesečno da bi se jaje čuvalo u hladnom kontejneru kako bi se sprečilo da se otopi.

"Jednostavno je bilo previše lepo tako da nisam želela da ga pojedem. Mislila sam u sebi: 'Čuvaću ga do Vajtsana (7. nedelja posle Uskrsa), ali ga tada nikada nisam pojela, pa sam onda pomislila 'Oh, čuvaću ga do Božića', a onda je Božić došao i proša" priseća se ona.

"Postao je moj mali izazov nakon toga da vidim koliko dugo mogu da izdržim. Prilično sam impresionirana svojom snagom volje jer sam oduvek volela čokoladu" kaže.

Njen otac Obri Dolman kupio je jaje 1960. godine u lokalnoj prodavnici Šarps koja ga je ukrasila žutom glazurom u obliku cveća.

"Šećerni narcisi su nekada bili jarko žuti, ali sada postaju malo smeđi, ali jaje je i dalje netaknuto, a sve čokolade i karamele su još uvek unutra.

"Ne bih mogla da ga jedem sada, čak i da sam htela, ali sada je postalo deo porodice i čuvaću ga zauvek" tvrdi ona.

"Bilo je nešto posebno u vezi sa jajetom koje sam želela da zadržim i nakon nekog vremena postalo je previše dragoceno za jelo" objašnjava.

"Siguran sam da je to svetski rekord. Već sam čul za stara uskršnja jaja, ali uverena sam da je ovo rekord. Da bih zaštitila jaje od topljenja, platila sam mu mesto u hladnom skladištu. Možda izgleda glupo, ali želim da budem sigurna da će se sačuvati u savršenom stanju" objasnila je ova baka.

Kurir.rs / The Metro, Foto ilustracija: Profimedia / Aleksandar Tomic / Alamy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track