PUTIN: Teroristi planirali ubistvo ruskog novinara! Planiraju da unište Rusiju iznutra i podele rusko društvo ali je to nemoguće!
Foto: EPA / Sergey Guneev / Kremlin

rusija

PUTIN: Teroristi planirali ubistvo ruskog novinara! Planiraju da unište Rusiju iznutra i podele rusko društvo ali je to nemoguće!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je suzbijeno delovanje terorističke grupe koja je pripremala ubistvo poznatog ruskog novinara, voditelja Ruske državne radio-televizije Vladimira Solovjova, javlja Sputnjik.

"Jutros je Federalna služba bezbednosti presekla rad terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo jednog od poznatih ruskih televizijskih novinara“, rekao je Putin na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva.

On je ocenio da je posle informacionog fijaska u Rusiji, Zapad prešao na pokušaje ubistva ruskih novinara.

"S obzirom da trpe poraze i na informacionom planu, zavaravajući, naravno, svoje građane, koristeći svoj monopolski položaj u informacionom prostoru svojih zemalja i u nekim drugim zemljama, ali trpeći fijasko ovde, na teritoriji Rusije, prešli su na teror. Na pripremu ubistva naših novinara“, rekao je Putin.

Vladimir Putin
foto: EPA / Valeriy Sharifulin / Kremlin

On je ocenio i da je prvi plan Zapada da podeli rusko društvo i uništi Rusiju.

"Na naše iznenađenje, diplomate visokog ranga u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobedu na bojnom polju... Međutim, pošto vide da je to nemoguće, u prvi plan dolazi drugi zadatak - podeliti rusko društvo i uništiti Rusiju iznutra. Ali i ovde postoji problem - to ne funkcioniše", ocenio je Putin.

"Potrebno je aktivnije se boriti protiv ekstremizma. Važno je konsolidovati pozitivne pomake postignute u ovoj oblasti. Odlučno suzbijati sva dejstva koja imaju za cilj spoljno mešanje u unutrašnje stvari Rusije, na destabilizaciju našeg društva, podsticanje ksenofobije, militantnog nacionalizma, međukonfesionalnog neprijateljstva", istakao je Putin.

"Oni su često uglavnom organizovani iz inostranstva i na različite načine. Ili odatle dolaze informacije, ili novac", zaključio je ruski predsednik.

Televizijski voditelj izjavio je, kako prenosi Sputnjik, komentarišući informacije o tome da su ukrajinski nacionalisti planirali da ga ubiju, da je taj plan direktno povezan s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Kurir.rs / Fonet, Sputnjik, Foto: EPA / Sergey Guneev / Kremlin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track