OVO JE PRONAĐENO U STANU TERORISTA KOJI JE TREBALO DA UBIJU RUSKOG NOVINARA: Na mrežama tvrde da je nameštaljka, sve zbog igrice!
Foto: Youtube screenshot/FSB

video snimak fsb

OVO JE PRONAĐENO U STANU TERORISTA KOJI JE TREBALO DA UBIJU RUSKOG NOVINARA: Na mrežama tvrde da je nameštaljka, sve zbog igrice!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da je njegova najviša obaveštajna agencija sprečila, kako je rekao, zapadnu zaveru za ubistvo istaknutog ruskog novinara.

„Jutros je Federalna služba bezbednosti sprečila akcije terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo poznatog ruskog TV novinara“, rekao je Putin.

Okrenuli su se teroru – pripremama za ubistva naših novinara“, rekao je Putin. Novinska agencija Interfaks saopštila je da su ruske vlasti uhapsile članove nacionalističke grupe koja „deluje po naređenju ukrajinskih špijuna“ i planira da ubije ruskog novinara Vladimira Solovjova.

Ruska tajna služba FSB objavila je navodni snimak hapšenja, kao i navodne snimke agenata koji pretresaju i konfiskuju imovinu koja je navodno pronađena u stanu osumnjičenih, koji je u celosti objavila državna agencija RIA Novosti.

Na snimku se vidi niz stvari koje su navodno pronađene u stanu, uključujući fotografiju Adolfa Hitlera, šest ukrajinskih pasoša, zelenu periku i potpuno nove majice sa kukastim krstovima. Na snimku se vide i tri kopije video igrice Sims 3 kako leže na krevetu, kao i knjiga sa natpisom: „Ubij da bi živeo i živi da bi ubio“.

Korisnici društvenih mreža komentarišu da je reč o nameštenom snimku i navode da su ruski agenti najverovatnije dobili uputstva da stave tri SIM kartice na fotografiju, ali su pogrešno razumeli uputstva i postavili tri primerka igre Sims 3.

Nakon toga, FSB je u zvaničnom video snimku koji je objavio na svom Jutjub kanalu zamaglio knjigu i fotografiju sa igrama.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track