RUSIJA OBEĆALA EVAKUACIJU CIVILA IZ AZOVTSALJA Ukrajina tvrdi da su nastavili napade
Foto: Profimdia / Valery Melnikov /Sputnik

rat u ukrajini

RUSIJA OBEĆALA EVAKUACIJU CIVILA IZ AZOVTSALJA Ukrajina tvrdi da su nastavili napade

Planeta -

Rusija je rekla da će od danas provesti tri dana primirja kako bi omogućila evakuaciju više civila iz čeličane Azovstalj u opkoljenom gradu Marijupolju.

- Ruske oružane snage će od 8 do 18 sati (po moskovskom vremenu) 5., 6. i 7. maja otvoriti humanitarni koridor sa područja metalurške fabrike Azovstal za evakuaciju civila, saopštilo je juče ministarstvo odbrane.

-Tokom tog vremenskog perioda ruske oružane snage i formacije Narodne Republike Donjeck jednostrano će prekinuti bilo kakva neprijateljstva, dodalo je ministarstvo.

Međutim, Ukrajina tvrdi da je Rusija nastavila svoju ofanzivu na Marijupolj kako bi preuzela kontrolu nad favrikom, rekavši da se teške borbe nastavljaju.

Ukrajinci: Vodimo teške krvave bitke

-Ruski okupatori usredotočuju svoje napore na blokiranje i pokušaj uništenja ukrajinskih jedinica stacioniranih u području čeličane Azovstalj, rekli su zvaničnici u nedavnom izveštaju.

Ukrajinske snage ranije su saopštile da vode "teške krvave bitke" protiv ruskih vojnika unutar čeličane Azovstalj.

- Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja... Situacija je veoma teška, rekao je Denis Prokopenko, komandant Azova, u videoporuci objavljenoj na Telegramu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track