RUSI TUKU BEZ MILOSTI! AZOVCI OBJAVILI NOVI SNIMAK NAPADA NA ČELIČANU Rodbina apeluje: Spasite i njih, ne samo civile VIDEO
Foto: Printscreen/Telegram

ŽESTOKO

RUSI TUKU BEZ MILOSTI! AZOVCI OBJAVILI NOVI SNIMAK NAPADA NA ČELIČANU Rodbina apeluje: Spasite i njih, ne samo civile VIDEO

Planeta -

Neonacistički bataljon Azov, čiji su pripadnici među preostalim braniocima čeličane Azovstal u devastiranom Mariupolju, objavio je novi snimak ruskog napada iz vazduha.

"Napad na Azovstal se nastavlja. Branioci drže čeličanu pod jakom vatrom. Neprijatelj koristi avione, artiljeriju i pešadiju", navodi se u telegramu Azova.

Nakon što su UN danas objavile da se novi konvoj za evakuaciju kreće ka Azovstalu, okružen čeličanom u devastiranom Mariupolju i poslednjim uporištem ukrajinskih branilaca, pojavila se nova nada da bi civili koji su još u čeličani mogli da budu spaseni.

Situacija u Azovstalu, koju, prema rečima Ukrajinaca, ruske snage nastavljaju žestoko da napadaju, pogoršava se. Zalihe vode i hrane su pri kraju.

U međuvremenu, rođaci stotina ukrajinskih vojnika koji pružaju otpor ruskoj vojsci sa Azovstala očajnički traže da se branioci uključe u akciju evakuacije.

Zabrinuti smo jer Rusi danima napadaju Azovstal, tamo nemamo kontakt sa našim borcima", rekla je Ukrajinka Natalija, čiji je brat među braniocima Azovstalja, za Bi-Bi-Si.

"Ne znam kako se naši borci nose sa ovom situacijom, ne možemo da dobijemo nikakve informacije", dodala je ona.

Ona je pozvala ukrajinsku vladu da osmisli plan spasavanja branilaca Azovstala. Ruski zvaničnici, uključujući Vladimira Putina, zahtevaju da ukrajinski borci u Azovstalu polože oružje. Ali branioci kažu da se neće predati ruskim snagama.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track