POLICIJA UKLONILA OGROMNU UKRAJINSKU ZASTAVU U BERLINU: Za Dan pobede Nemci zabranili isticanje zastava i političkih simbola!
Foto: EPA / Clemens Bilan

više skupova

POLICIJA UKLONILA OGROMNU UKRAJINSKU ZASTAVU U BERLINU: Za Dan pobede Nemci zabranili isticanje zastava i političkih simbola!

Planeta -

Berlinska policija naterala je danas demonstrante da uklone 25-metarsku zastavu Ukrajine koju su izložili u blizini sovjetskog spomenika u Tirgartenu nakon što je ranije ograničila upotrebu političkih simbola tokom 8. i 9. maja.

"Naše kolege su se pobrinule da ukrajinska zastava duga oko 25 metara bude umotana", objavila je policija prenosi TASS.

U blizini spomen obeležja Tirgarten održava se manifestacija koju organizuje ambasada Ukrajine i posvećena je godišnjici završetka Drugog svetskog rata.

Berlin, Tirgarten park, sovjetski spomenik, ukrajinska zastava
foto: EPA / Clemens Bilan

Zabrana isticanja zastave ne obuhvata diplomate i zvanične delegacije. U blizini spomen obeležja održava se nekoliko skupova podrške Ukrajini.

U međuvremenu, nekoliko demonstranata protestovalo je protiv ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj Andreja Melnika, uzvikujući "Melnik, odlazi".

Berlin, Tirgarten park, sovjetski spomenik, ukrajinska zastava, Andrej Melnik
foto: EPA / Clemens Bilan

Prethodno je berlinska policija saopštila da namerava da minimizira rizik od sukoba i provokacija na skupovima, posvećenim godišnjici završetka Drugog svetskog rata u Evropi i Danu pobede.

Zbog toga je policija zabranila isticanje ruskih i ukrajinskih zastava, nošenje vojnih uniformi i pevanje ratnih pesama.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Clemens Bilan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja