DŽIL BAJDEN TAJNO DOPUTOVALA U UKRAJINU: Sa suprugom Zelenskog, Olenom se srela u školi blizu slovačke granice! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia / Susan Walsh / AFP

povodom dana majki

DŽIL BAJDEN TAJNO DOPUTOVALA U UKRAJINU: Sa suprugom Zelenskog, Olenom se srela u školi blizu slovačke granice! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Prva dama SAD Džil Bajden iznenada je posetila zapadnu Ukrajinu, i sastala se sa prvom damom te države Olenom Zelenskom povodom Dana majki.

Bajden je putovala tajno izrazivši želju da Ukrajinu poseti na Dan majki kako bi poručila da je važno pokazati ukrajinskom narodu da brutalni rat mora da prestane i da narod SAD stoji uz narod Ukrajine.

Prva dama SAD je vozilom otputovala u grad Užgorod, oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom. U Ukrajini je provela oko dva sata.

Džil Bajden, Slovačka, Olena Zelenska
foto: Profimedia / Susan Wals / AFP

Prve dame su se sastale u maloj učionici, sedeći za stolom jedna preko puta druge, uz prisustvo novinara, nakon čega su se sastale i nasamo.

Džil Bajden, Slovačka
foto: EPA / Martin Divíšek

Zelenski je zahvalila Bajdenovoj na njenom "hrabrom činu" i rekla da razume šta je sve bilo potrebno uraditi da prva dama SAD dodje u Ukrajnu tokom rata, kada se vojna dejstva odvijaju svakog dana.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Susan Walsh / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track