KRAJ DRAMATIČNE POTRAGE ZA OPASNIM ZATVORSKIM PAROM: Uzorna policajka presudila sebi posle potere, njen ljubavnik uhvaćen VIDEO
Foto: Printscreen/BBC

10 dana bekstva

KRAJ DRAMATIČNE POTRAGE ZA OPASNIM ZATVORSKIM PAROM: Uzorna policajka presudila sebi posle potere, njen ljubavnik uhvaćen VIDEO

Planeta -

Policija je u Indijani uhvatila "krajnje opasnog" zatvorenika koji je 29. aprila pobegao uz pomoć policajke koja je radila kao čuvar u zatvoru i koja se ubila prilikom hapšenja.

"Kejsi Vajt je ponovno uhapšen", rekao je novinarima šerif Rik Singlton.

Zatvorska čuvarka Viki Vajt za koju se sumnja da mu je pomogla u bekstvu i sa kojim je bila u ljubavnoj vezi, podlegla je povredama u bolnici koje je sebi nanela vatrenim oružjem prilikom hapšenja.

Viki Vajt (56) i Kejsi Vajt (38) nose isto prezime, ali nisu u srodstvu.

Par je poslednji put primećen u zatvoru u Alabami kada ga je Viki Vajt prebacivala na lažno psihijatrijsko veštačenje. To je ujedno bio i poslednji dan Viki Vajt na poslu pre penzionisanja. Kako prenose mediji, nedavno je prodala kuću i kolegama rekla da planira da provodi više vremena na plaži.

Njihovo bekstvo trajalo je deset dana tokom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države. Sve se naglo završilo automobilskom poterom u blizini Evansvila u srcu srednjeg zapada.

"Kejsi Vajt je bio za volanom. Viki Vajt na suvozačevom mestu. Tokom potere doživeli su nesreću. Kejsi Vajt se predao. Viki Vajt je prevezena u bolnicu", rekao je Singlton.

Par je probudio interesovanje javnosti zbog toga što su bili toliko različiti: ona - uzorna javna službenica koja je imala sređen život; on - džin visok 2,06, višestruki povratnik u zatvor osumnjičen za ubistvo.

"Danas smo sklonili sa ulice veoma opasnu osobu", rekao je šerif Singlton. "Više neće videti svetlost slobode", dodao je.

Šerif je rekao da je bekstvo Vajtovih "veoma pomno pripremano".

Viki Vajt je 29. aprila sa neverovatnom lakoćom odvela Kejsija iz zatvora u gradu Florensu u Alabami, gde je služio 75-godišnju kaznu. Viki je za šerifa okruga Loderdejla nadzirala transfere zatvorenika.

Na snimku sa nadzornih kamera se vidi policajka kako prati velikog tetoviranog zatvorenika kome su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga pod lažnim izgovorom da ga vodi na psihijatrijsko veštačenje.

"Uzorna službenica" i "najpouzdaniji zatvorski čuvar", kako su je opisali šerif i tužilac, obezbedila je drugi automobil za bekstvo koji ih je čekao na parkingu obližnjeg tržnog centra. Taj automobil, koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je kasnije u azilu za životinje u Tenesiju.

Policija je kasnije utvrdila da je Viki sa svog računa podigla oko 90.000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće, kao i da je par dve godine bio u vezi.

Kejsi Vajt je u septembru 2020. optužen za ubistvo 58-godišnje Koni Ridžvej. On je već služio 75 godina zatvora zbog niza nasilnih zločina 2015. godine, uključujući provalu, krađu vozila i policijsku poteru.

Navodno je priznao ubistvo, ali se kasnije izjasnio da nije kriv zbog ludila i čekao je suđenje u zatvoru okruga Loderdejl kada je nestao, dodale su vlasti.

Preti mu pogubljenje ako bude osuđen.

Da je uhvaćena, Viki Vajt, udovica bez dece, je mogla da bude osuđena na 10 godina zatvora zbog pomaganja zatvoreniku u bekstvu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track