MISTERIOZNA SMRT RUSKOG OLIGARHA: Nađen mrtav u podrumu KUĆE ŠAMANA, tvrde da su ga lečili od mamurluka otrovom za žabe
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

misterija smrti subotina

MISTERIOZNA SMRT RUSKOG OLIGARHA: Nađen mrtav u podrumu KUĆE ŠAMANA, tvrde da su ga lečili od mamurluka otrovom za žabe

Planeta -

Bivši top menadžer Lukoila i milijarder Aleksandar Subotin preminuo je u Mitiščiju posle seanse protiv mamurluka sa šamanima, prenosi Maš.

Subotin je, kako se navodi, preminuo tokom vikenda pod misterioznim okolnostima u kući jednog šamana, prenose ruski mediji.

Subotin, bivši glavni menadžer ruske energetske kompanije Lukoil, poslednji je u seriji od nekoliko ruskih oligarha koji su na "sumnjiv" način umrli poslednjih meseci.

On je pronađen mrtav u podrumu kuće jednog šamana u Mitiščiju, gradu severoistočno od glavnog grada Moskve, u nedelju nakon što je pretrpeo očigledno srčani udar, javio je ruska agencija TASS. Pokrenut je krivični postupak za njegovu smrt.

Milijarder je navodno otišao u šamanov dom "u stanju teške alkoholizma i opijenosti od prethodnog dana" njegove smrti, rekao je izvor za TASS. Njegovo telo je otkriveno u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale“.

Kako prenosi kanal Maš, šaman Magua i njegova supruga primali su klijente u običnoj privatnoj kući i lečili klijente nekonvencionalnim metodama - uz pomoć otrova žabe, duhova i krvi petla.

Lokalni mediji objavile su da je Subotin otišao kod šamana u potrazi za lekom za mamurluk, koji je navodno uključivao otrov za žabe. Međutim, ove tvrdnje nisu potvrđene od strane organa reda, a ostali detalji o tome šta je uzrokovalo njegovu smrt ostali su nepoznati od ponedeljka popodne, prenosi Newsweek.

Subotin je, kako navode mediji, redovno koristio njihove usluge i ponovo je tražio da se izleči od mamurluka, ali ga je tokom sesije zabolelo srce. Vlasnik nije pozvao hitnu pomoć, dao je Subotinu "Corvalol" i uspavao ga u podrumu, gde je milijarder umro.

Ranije je objavljeno da je bivši top menadžer Novateka Sergej Protosenja, zajedno sa suprugom i ćerkom, pronađen mrtav u Španiji. Prema informacijama lokalne policije, tela tri osobe pronađena su 19. aprila u kući letovališta Ljoret de Mar u provinciji Đirona.

Prema pisanju medija, Protosenjino bogatstvo procenjeno je na 400 miliona evra. Top menadžer je živeo u Francuskoj, a sa porodicom je došao u Španiju za uskršnje praznike.

Kurir.rs / Gazeta.ru, Newsweek, Foto:Profimedia / Thomas Marent, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track