DRAGI PORUČIO BAJDENU DA JE VREME DA POZOVE PUTINA: Sve strane, uključujući SAD, moraju da učestvuju u mirnom rešenju u Ukrajini!
Foto: EPA / MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, EPA / Michael Reynolds

poseta vašingtonu

DRAGI PORUČIO BAJDENU DA JE VREME DA POZOVE PUTINA: Sve strane, uključujući SAD, moraju da učestvuju u mirnom rešenju u Ukrajini!

Planeta -

Premijer Italije Mario Dragi izjavio je danas na sednice vlade da je tokom posete Vašingtonu sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom razgovarao o organizovanju dijaloga između Rusije i Sjedinjenih Država, kako bi se pronašlo rešenje za situaciju u Ukrajini.

Kako je objavila italijanska agencija Ansa, Dragi je rekao da Bajden treba da pozove ruskog predsednika Vladimira Putina i da kontakti moraju ponovo da se uspostave na svim nivoima, preneo je Tass.

Mario Dragi, Džo Bajden
foto: EPA / Doug Mills / POOL

Tokom posete Vašingtonu Dragi je rekao da sve strane, uključujući Sjedinjene Države, moraju da učestvuju u pregovorima o mirnom rešenju situacije u Ukrajini, dodavši da se ne osporava pravo Ukrajincima da odrede uslove za uspostavljanje mira.

Istakao je i da će za obnovu Ukrajine biti neophodni zajednički napori međunarpdne zajednice, ali je istakao da "u budžetima država kava je Italija ne postoje fondovi za te namene".

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, EPA / Michael Reynolds

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track