ZAMENIK RAMZANA KADIROVA OTKRIO: Ovde su američki plaćenici pružili poslednji otpor u Rubižnoju! Evo šta je ostalo iza njih! VIDEO
Foto: ria novosti video screenshot

RIA NOVOSTI

ZAMENIK RAMZANA KADIROVA OTKRIO: Ovde su američki plaćenici pružili poslednji otpor u Rubižnoju! Evo šta je ostalo iza njih! VIDEO

Planeta -

Džozef Vord Klark, rodom iz Vašingtona, i još šest američkih državljana koji su se borili na strani Ukrajine u Donbasu poginuli su na teritoriji fabrike Krasitel u gradu Rubižnoje, rekao je Apta Alaudinov, pomoćnik šefa Čečenije za RIA Novosti.

„Američki državljanin o kome govorimo, Džozef Vord (Klark), imamo njegov pasoš. On nam se, u stvari, suprotstavio u fabrici, pokušao da pruži otpor. Verovatno je ova jedinica smatrana specijalnim snagama. Koliko sam razumeo Amerikanci su „bilo sedam ljudibilo ih je sedmorica. Mi smo ih snimili i svi su otišli ​​u drugi svet, ostavljajući iza sebe Džavelin , dokumente i njihovo oružje“, rekao je on.

Ranije su se na Mreži pojavile informacije o likvidaciji „predstavnika američkih specijalnih službi“ Klarka u Donbasu. Mreža je dobila i fotografiju njegovog pasoša. Iz podataka na slici proizilazi da je Klark rođen 1987. godine u Vašingtonu. Istovremeno, američki Stejt department opovrgava izveštaje o hvatanju i likvidaciji američkog državljanina Klarka u Donbasu. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je Klark živ i bezbedan.

Rubižno je je deo aglomeracije ovog regiona, čije je stanovništvo pre izbijanja neprijateljstava premašilo 55 hiljada ljudi. Od početka ruske operacije, vode se borbe za kontrolu nad gradom. Narodna milicija LNR je krajem aprila potvrdila da je grad ponovo pod njihovom kontrolom. Rubižnoje je ostalo bez struje, gasa i vode, stanovnicima su preko potrebni lekovi.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track