UKRAJINCI TVRDE DA SU KRENULI U KONTRAOFANZIVU: Napad na ruske snage kod Harkova! (VIDEO)
Foto: EPA / STR

rat u ukrajini

UKRAJINCI TVRDE DA SU KRENULI U KONTRAOFANZIVU: Napad na ruske snage kod Harkova! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je danas počela kontranapad na ruske snage na istoku zemlje u blizini Harkova, drugog po veličini ukrajinskog grada, javlja Rojters.

Agencija navodi da su tome prethodile informacije zapadnih vojnih agencija da je ofanziva Rusije u regionu Donbasa na istoku zemlje u zastoju.

Zvaničnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Vadim Denisenko naveo je u televizijskom obraćanju da su borbe u blizini Harkova "ukrajinska protivofanziva". "To se više ne može zaustaviti", rekao je Denisenko..

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), guverner regiona Luganska Serhij Gajdaj ocenio je da je situacija i dalje teška, i da ruske snage pokušavaju da zauzmu grad Severodoneck.

Rekao je da su čelnici Luganske Narodne Republike, teritorije koju kontrolišu "proruski separatisti" , proglasili opštu mobilizaciju.

Na jugu Ukrajine vode se borbe oko grada Hersona, a ruski projektili su pogodili stambena područja Mikolajeva, saopštio je kabinet predsednika Ukrajine.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je juče da je ruska ofanziva u regionu Donbasa u zastoju i da bi Ukrajina mogla dobiti rat.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / STR

Bonus video:

01:02

UŽIVO 82. DAN RATA U UKRAJINI! Kijev optužio Rusiju: Gađali ste nas fosfornim bombama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track