RUSI DOZVOLILI EVAKUACIJU! DEO UKRAJINSKIH VOJNIKA NAPUSTIO AZOVSTALJ: Desetak autobusa izašlo sa ranjenicima iz čeličane!
Komandant puka Azov Denis Prokopenko, Foto: Profimdia / Valery Melnikov /Sputnik, Twitter videoprtscr / АЗОВ

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo

RUSI DOZVOLILI EVAKUACIJU! DEO UKRAJINSKIH VOJNIKA NAPUSTIO AZOVSTALJ: Desetak autobusa izašlo sa ranjenicima iz čeličane!

Planeta -

Desetak autobusa sa ukrajinskim vojnicima napustilo je večeras čeličanu Azovstalj u Marijupolju koja je pod opsadom ruskih snaga, prenosi Rojters pozivajući se na izjave očevica.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je počela evakuacija ranjenih ukrajinskih vojnika iz fabrike Azovstal u Mariupolju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Dana 16. maja, kao rezultat pregovora sa predstavnicima ukrajinskog vojnog osoblja blokiranog na teritoriji metalurškog kombinata Azovstal u Mariupolju, postignut je dogovor o uklanjanju ranjenih, objasnilo je ministarstvo.

U oblasti fabrike otvoren je humanitarni koridor, žrtve se prebacuju u bolnicu Novoazovsk na teritoriji Donjecke Narodne Republike .

Komandant puka Azov, čiji vojnici drže liniju na Azovstalu, obratio se ukrajinskom narodu preko Telegram kanala. Denis Prokopenko je podsetio da su branioci Mariupolja 82 dana držali liniju i povukli značajne neprijateljske snage kako bi Ukrajini dali vremena da dobije zapadno oružje.

- Sada ceo mariupoljski garnizon „sprovodi odobrenu odluku visoke vojne komande zarad spasavanja života“ i traži podršku od Ukrajinaca, rekao je Prokopenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja