ŠOK U BRITANSKOM PARLAMENTU Sramota za premijera Borisa Džonsona, uhapšen poslanik Konzervativne stranke zbog silovanja!
Foto: Stu / Alamy / Alamy / Profimedia

velika britanija

ŠOK U BRITANSKOM PARLAMENTU Sramota za premijera Borisa Džonsona, uhapšen poslanik Konzervativne stranke zbog silovanja!

Planeta -

Neimenovani britanski poslanik iz redova Konzervativne partije premijera Borisa Džonsona uhapšen je pod sumnjom za silovanje i druge seksualne delikte počinjene u periodu od sedam godina.

Čovek se takođe suočava sa optužbama za zloupotrebu položaja poverenja i nedolično ponašanje na javnoj funkciji, prenosi BBC.

Portparol Metropolitenske policije nije želeo da potvrdi identitet muškarca ili da li je on bio poslanik.

-U januaru 2020. Met je primio prijavu u vezi sa navodnim seksualnim deliktima počinjenim između 2002. i 2009. godine. Prekršaji su se navodno dogodili u Londonu. Čovek... je uhapšen zbog sumnje da je izvršio nepristojan napad, seksualni napad, silovanje, zloupotrebu položaja poverenja i nedolično ponašanje na javnoj funkciji, navodi on u izjavi.

Kancelarija Konzervativaca, koja je odgovorna za partijsku disciplinu, potvrdila je da su tražili od poslanika da se drži dalje od parlamenta dok je istraga u toku.

Zatraženo je da dotični poslanik dok je istraga u toku drži podalje od parlamenta. Do okončanja istrage nećemo dalje komentarisati, dodaje se u saopštenju portparola.

Met je rekao da je istraga u toku i da je vode službenici Centralne specijalističke jedinice za kriminal.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track