TORNADO BESNEO NEMAČKOM: Nezapamćeno nevreme pogodilo Lipštat i okolinu, snažni vetar lomio sve pred sobom, DRAMATIČNI SNIMCI
Foto: Printscreen Twitter @WxNB_

ogromna materijalna šteta

TORNADO BESNEO NEMAČKOM: Nezapamćeno nevreme pogodilo Lipštat i okolinu, snažni vetar lomio sve pred sobom, DRAMATIČNI SNIMCI

Planeta -

Nevreme praćeno snažnim tornadom pogodilo je danas oko 17 sati zapadnu Nemačku.

Jak tornado protutnjao je Lipštatom, Paderbornom i još nekim mestima u Severnoj Rajni-Vestfaliji i napravio je ogromnu materijalnu štetu koja se meri milionima evra.

Oštećeno je na desetine objekata i krovova koje je snažan vrtložni vetar nosio kao od šale, oborena su mnoga stabla, a prema prvim podacima ima i povređenih.

Na dramatičnim snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se užasni prizori sa ulica prilikom jakog udara tornada koji je visoko u vazduh dizao delove oštećnih objekata i bacao ih svuda okolo.

Oluja je u petak izazvala i veliku štetu u Paderbornu. Prema prvim izveštajima, povređeno je 30 do 40 ljudi, "od kojih deset ozbiljno", rekao je portparol policije u petak uveče novinskoj agenciji AFP.

Prehodno su u četvrtak usled snažne oluje oko 175 kilometara od Berlina poginula dva Francuska državljanina starih po 59 godina, pošto je snažni vetar uslovio da se motorni paraglajder koji su vozili sruči na zemlju pri velikoj brzini sa oko 40 metara visine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track