NORVEŠKI PROFIT ŽULJA POLJSKOG PREMIJERA: Zbog rata u Ukrajini ostvaruju OGROMNU ZARADU od nafte i gasa! Morali bi da je podele!
Foto: EPA / LESZEK SZYMANSKI

čudan predlog

NORVEŠKI PROFIT ŽULJA POLJSKOG PREMIJERA: Zbog rata u Ukrajini ostvaruju OGROMNU ZARADU od nafte i gasa! Morali bi da je podele!

Planeta -

Norveška zbog rata u Ukrajini ostvaruje ogroman profit od izvoza nafte i gasa i morala bi da ga podeli sa drugima, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki, govoreći na jednom skupu mladih u Varšavi.

On je istakao da se Norveška zbog svega što se dešava u Ukrajini "indirektno goji" i pozvao je mlade ljude da o tome pišu svojim prijateljima u Norveškoj.

"Profit od prodaje nafte i gasa znatno će nadmašiti godišnje proseke i u državi koja ima nešto više od pet miliona stanovnika ove godine će premašiti 100 milijadi evra. Moraju odmah podeliti taj gigantski profit, jer nije ni normalno, ni pošteno da ne bude tako", kazao je Moravjecki, prenosi Tass.

Na tu izjavu su veoma brzo stigli brojni komentari. Vlaajuća stranka je branila premijera saopštivši da se i u Norveškoj razgovara o tome da se deo tog novca opredeli za pomoć Ukrajini.

Opozicione partije su kritikovale izjavu Moravjeckog i istakle da bi ona mogla da ima negativan uticaj na odnose Norveške i Poljske.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / LESZEK SZYMANSKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track